Ekonomi

Ağır hasarlı araçlara ne olacak? Ağır hasarlı araçlara ödeme! Hemen başvurun!

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerden sonra enkaz altında pek çok araç kaldı. Ağır hasarlanan araçlar için vatandaşların akıllarında soru işaretleri bulunuyor. İşte detaylar!Bu sorular plakaya dair ödemeler ile ilgilidir

Depremden dolayı hasar tespit çalışmaları devam ederken ödemelerle ilgili vatandaşların merak ettiği sorular bulunuyor. Bu sorular plakaya dair ödemeler ile ilgilidir. Hasar ihbarı yapılmayan plakalara ödeme yapılacak mı? İşte ağır hasarlı araçlara yapılacak olan ödemelere dair ayrıntılar…

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra ilde Milli İrade Meydanı’nda Maliye Bakanlığı tarafından bir stant kuruldu. Stantta araçları, evleri ve iş yerleri zarar gören depremzedeler için başvurular yapılmaya başlandı. Milliyet’te yer alan haberde bu konuya dair Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı açıklama yaptı. Bağcı, “Deprem bölgesinde 3.150.000 araç yer alıyor. Yüzde 17’sinin sigortası bulunuyor. Yüzde 20 ile 40’ının hasar almış olması bekleniyor” dedi.

Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı, “150 ile 200 bin kadar araçta ciddi hasarın meydana geldiği düşünülüyor. Araç sayısının 200 bin olmasında ortalamaya bakılarak 300 bin TL alsak ciddi anlamda hasar ödemesi yapılacağını düşünüyorum.” İfadelerini kullandı.

KASKO POLİÇELERİ OLAN ARAÇLARDA…

Bağcı açıklamasının devamında şunları söyledi; “Kasko poliçeleri olan araçlarda teminat otomatik ödenir. Birkaç şirket sigortada deprem istemiyorum deniliyor ise teminatı çıkarır ya da muafiyetle deprem teminatı da ödemektedir. Ancak birkaç taneden fazla değildir. Hasar başvurularına hızlı bir şekilde değerlendirme yapılarak hızla hasar ödemeleri başlatıldı. Tüm bu sigorta acenteleri ve experler bölgede buna dair destek vermektedir. Bilhassa sigorta şirketleri ile gerçekleştirilen görüşmelerde deprem hususunda hassas oldukları için hasar ödemesini yaptıklarını, hasar ödemesinde bize yansıyan kasko sigortalarında şikayet olmadığını söyleyebiliriz.”

HASAR ÖDEMELERİ GERÇEKLEŞTİRİLİYOR!

Sigorta Komisyonu Başkanı Turusan Bağcı, “Kasko sigortasında deprem teminatı bulunanlara adına ihbar beklemeden aksiyon alarak sigortalılarla iletişime geçip acenteler hasar ödemelerinde bulunuluyor. Depremzede vatandaşlar ihbar yapmada onları arayarak bölgedeki acenteler ve eksperlerle arabanın plakası da bulunuyor ise fotoğraflar çekilip çalışmalar başlatılır” dedi. Bağcı, sigortası olan vatandaşların iletişime geçerek dosya açmasını beklemeden işyeri, konut ve araç için ihbarlarını yine de mutlaka yapmaları gerektiğine dair uyarıda bulundu.