Yeni Şirketler

Ağrı Dağı'nın yol sorunu

Ağrı Dağı'nda 6 bin metrekarelik tapulu arazisi bulunan Ahmet Çoktin Ağrılı, dağa çıkan 20 kilometrelik yolun yapılması için 20 kaymakama ve 5 valiye müracaatta bulunduğunu ancak olumlu sonuç alamadığını söyledi

Türkiye'nin 5136 metre yüksekliğiyle en yüksek zirvesine sahip Ağrı Dağı'nda, Ahmet Çoktin Ağrılı adlı vatandaşın 6 bin metrekarelik tapulu arazisi bulunuyor. Ağrı Dağı'nın eteklerindeki evinde yaşayan ve bu bölgeye zirve tırmanışı için gelen turistlere çocuklarıyla birlikte yardımcı olan Çoktin, bugüne kadar dağa tırmanan çok sayıda yerli ve yabancı dağcıya rehberlik hizmeti de verdi.

Ahmet Çoktin Ağrılı, bölgeye gelen dağcıların daha iyi koşullarda zirve tırmanışı yapması için Ağrı Dağı'na çıkan 20 kilometrelik bozuk yolun yıllardır yapılması için çeşitli girişimlerde bulunduğunu anlattı.

Yolun bozuk olması nedeniyle dağda yaşanan kazalarda yaralanan kişilere, ambulansın zamanında ulaşamadığını anlatan Ağrılı, "Bu bölgeye acil olarak yol yapılmalıdır. Yıllardır devam eden bu sorunun çözümü için şimdiye kadar 20 kaymakam ve 5 vali ile görüştüm. Ancak kimse sorunun çözümü ile ilgilenmedi. Son olarak Başbakana mektup yazdım" dedi.

Geçen hafta İranlı dağcının tırmanış sırasında yaralandığını ve ambulansın bölgeye gelemediğini ifade eden Ağrılı, şunları kaydetti: "Ağrı Dağı var ama yolu yok. Kimse ilgilenmediği için dağdaki arazimi satışa çıkardım. Türkiye'de yabancıların mülk edinme hakkı vardır. Bu bölge için birçok Ermeni alıcı çıktı. Beni, bu dağı yabancılara satmaya mecbur etmesinler."
Bu bölgeyi daha önce de satışa çıkardığını, ancak kararını değiştirerek satışı durduğunu ifade eden Ağrılı, yolun kısa sürede yapılmaması durumunda araziyi satmakta kararlı olduğunu dile getirdi. (AA)