29 / 04 / 2024

Ağustos ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? 

Ağustos ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? 

Vatandaşların araştırdığı konular arasında Ağustos ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak sorusu da bulunuyor. Peki Ağustos ayı kira artış oranı ne zaman açıklanacak? 



Kirada oturan vatandaşlar Ağustos ayı TEFE TÜFE kira artışı hakkındaki araştırmalarına devam ediyor. Son olarak Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan oranlara göre Türkiye'de Haziran'da 12 aylık TÜFE oranı 19,88 oldu. Takvim gazetesinde yer alan habere göre, ev sahipleri kiracılarına Temmuz ayında yüzde 19,88 oranından daha fazla zam yapamıyor. Peki, Ağustos ayı kira artış oranı ne zaman belli olacak? İşte merakla araştırılan sorunun yanıtı...

AĞUSTOS AYI KİRA ARTIŞ ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ağustos ayında en fazla ne kadar zam yapılacağına dair detaylar 5 Ağustos Pazartesi günü belli olacak. TÜİK kira artış hesaplamalarında kullanılan enflasyon rakamlarını da açıklayacak.


TEMMUZ TEFE TÜFE KİRA ARTIŞI NE KADAR OLDU?

Açıklanan rakamlara göre Türkiye'de Haziran 2019'da 12 aylık TÜFE oranı 19,88 oldu. Bununla beraber Haziran ayı itibarıyla kira sözleşmesi dolan ve Temmuz ayı itibariyle de zamlı kira ödemeye başlayacak.


Kira artış oranı Temmuz 2019 nasıl hesaplanır?

3 soruda kira artış oranı Temmuz 2019!


Geri Dön