30 / 04 / 2024

Ağustos'ta ticari gayrimenkullere ilgi arttı!

Ağustos'ta ticari gayrimenkullere ilgi arttı!

Yaptığı açıklamada ticari gayrimenkul piyasasında yükselen bir ivme olduğuna değinen Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, Ağustos ayında ticari gayrimenkullere ilginin arttığını söyledi.




Cushman - Wakefield I TR Internatıonal'ın hazırladığı ve merakla beklenen "Gayrimenkul Pazarı Görünümü" başlıklı rapor yayımlandı.

Söz konusu rapora göre; mega kent İstanbul’da ofis doluluğunda son 10 senenin en yüksek oranlarına ulaşılmış oldu. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) da 2023 yılının Ağustos ayında satışı gerçekleştirilen konut sayısında geçtiğimiz seneye oranla düşüş yaşandığını duyurdu.

Konu ile ilgili olarak yaptığı son dakika açıklamasında son dönemlerde sık sık gündeme gelen ticari gayrimenkul satışlarında ciddi bir artış olduğunu gözlemlediklerine değinen Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, ofis ve ticari ünitelerin satışlarında büyük bir hareketlilik başladığını kaydederek, arz talep dengesinin olumlu seyrettiğini gözlemlediklerini fakat söz konusu bu talep devam ederse, dengenin bozulabileceğini ve fiyatlar artabileceğini kaydetti.

Ağustos ta ticari gayrimenkullere ilgi arttı!

HEM YATIRIM POTANSİYELİ HEM TİCARİ İHTİYAÇLAR BİR ARADA

Yaptığı açıklamada son dönemlerde sık sık gündeme gelen ticari gayrimenkullerin yatırımcılar için de en güvenli limanlar arasında yer aldığını kaydeden Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, tüm dünyayı etkisi altına alan pandeminin etkisinin azalmasıyla ticari gayrimenkullere ilginin arttığını gözlemlediklerini belirterek söz konusu bu dönemde ciddi bir büyüme göstererek, e-ticaret sektörünün de ticari alanların depo ve lojistik şeklinde  kullanılarak talebi büyüttüğüne değindi. 


Açıklamasında diğer bir taraftan pandemiyle birlikte sık sık gündeme gelen ticari gayrimenkullerin değer artış potansiyeli ile ilgili de önemli detaylara değinen Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç, hem kira getirileri ve hem de istikrarlı gelir akışı sunması bakımından iş insanlarının dışında yatırımcıların da konutun dışında ticari gayrimenkullere talebini gözlemlediklerini kaydetti.

Mega kent İstanbul’da dönüşmeyi bekleyen toplamda 300 bin ticari ünite olduğuna da değinen Bilgiçler Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Ali Emre Bilgiç depreme dayanıklı gayrimenkul ihtiyacı ve daha sürdürülebilir ve modern iş alanları arayışının da yine piyasa hareketliliğinin nedeni olarak ortaya çıktığını ve böylelikle de ticari projelere yeni bir ivme kazandırdığını kaydetti.

AKTİM ÇARŞI ve AKTİM OFİS'TE LANSMAN ÖNCESİ YÜZDE 16'LIK SATILDI


Yaptığı açıklamada son 7 senede toplamda 7 milyar 100 milyon liralık bir yatırımla konut ve ticari gayrimenkul projeleri inşa eden Bilgiçler Yapı, AKTİM1, AKTİM2 ve AKTİM3 projeleriyle dikkat çekti.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, 2016 yılından itibaren toplamda 141 bin metrekarelik ticari gayrimenkul inşa eden Bilgiçler Yapı'nın en son projeleri olan AKTİM Çarşı ve AKTİM Ofis’in de yüzde 16'sı lansman öncesinde satıldı.

Rönesans Holding, dünyanın 'En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' 2023 listesinde 9'uncu sırada! 

Kaçak emlakçılar hortladı: İnternet veya sosyal medyadan faaliyet gösteriyor!

Çengelköy Meydan satışta! Yeni proje! 


Geri Dön