Yeni Şirketler

Ağva turizm merkezi oluyor, villa fiyatları 200 bin YTL'den başlıyor

Son dönemlerde İstanbul'un turizm merkezlerinden biri olmaya başlayan Şile'nin Ağva bölgesinde konut fiyatları hızla yükseliyor.

Bir İstanbul masalı adlı diziyle meşhur olan bölgede bugün villa fiyatları 200 bin YTL'den başlıyor. Bölgede yeni yapılan konutlarda ise bu fiyatlar 500 bin YTL'ye kadar çıkabiliyor. Bölgedeki emlakçılar ise son bir kaç yılda konut fiyatlarının yüzde 40'a varan oranda arttığını söyledi.

İstanbul'a yakınlığıyla dikkat çeken ve son dönemlerde bilinirliği gittikçe artan bölgelerin başında gelen Şile'nin Ağva bölgesi İstanbulluların yeni tatil merkezi oldu. Daha çok bahar aylarında günübirlik turlarla bölgeye gelenler artık Ağva'da yazlık sahibi olmak için kolları sıvadı. Villaların 200 bin YTL'den başladığı bölgede fiyatlar 500 bin YTL'ye kadar çıkabiliyor. İstanbul'un yeni merkezlerinden biri olmaya aday Şile'nin merkezinde ise hafta sonları günübirlik gelen tatilciler plajları ve piknik alanlarını doldururken, deniz keyfini uzun tutmak veya yatırım yapmak isteyenler de emlak sektörünü hareketlendiriyor. Şile'de yazlık daire fiyatları 70 bin YTL'den başlıyor; müstakil villalar ise 100 bin YTL ile 800 bin YTL arasında değişen fiyatlara alıcı bekliyor.

Arsa fiyatları yükseliyor

İstanbul'da adını Göksu nehriyle duyuran Ağva'da bugün daha çok villalar tercih ediliyor. Bölgedeki villa fiyatları 200 bin YTL'ye kadar yükseldi. Yeni yapılan konutlarda ise bu fiyatlar 500 bin YTL'ye kadar çıkabiliyor. Bölgedeki emlakçılar ise konut fiyatlarının son bir kaç yılda yüzde 40 arttığını söylüyor. Özellikle nehir gören bölgelerde arsa fiyatlarının son dönemlerde çok yükseldiği bilgisin veren emlakçılar bölgede fiyatların talep nedeniyle yükseldiğini belirtiyor. Büyük gayrimenkul şirketlerinin daha bölgeyi keşfetmediğine dikkat çeken yetkililer: "Bu bölgelerde toplu konut yapmak biraz zor olabilir. Ancak bölgede villa ve yazlık tipi konutlar çok talep görüyor. Birkaç projeyle bölgenin değeri ikiye katlanacak" dedi.

Ağva turizmden pay alıyor

Yerli turizm ve günübirlik seyahatler için önemli bir kaçış noktası olan Şile'de, doğayla baş başa kısa süreli tatil yapmak isteyenler özellikle Ağva'nın ünlü Göksu kenarına dizilmiş otel ve pansiyonlarında aradıklarını buluyor. Turizmin yeni merkezlerinden biri olmaya aday bu bölgeler ise yeni yeni keşfediliyor. Ağva'da veya Şile'nin Karadeniz'e kıyısı olan köylerinde yüzlerce arsa, satılmayı bekliyor. Şile'de, arsa alıp üzerine ev yapacak kadar uzun süre beklemek istemeyenler için ise krediye de uygun olan yazlıklar alıcı bekliyor. Şile'deki emlakçılar, özellikle Ağva, Ağlayankaya, Kabakoz, Akçakese, İmrenli, Ahmetli gibi köylerdeki yazlıklara ilginin azalmadan sürdüğünü belirtiyor.

Bugün Şile'de ise doğayla baş başa piknik yapmak, denize girmek isteyenler için çok sayıda alternatif var. Bölgede az bilenen koylarda bulunuyor. Şile'de, tatilciler için çok sayıda otel ve pansiyon seçeneği bulunuyor. Şile, son yıllarda tipik Karadeniz balıkçı kasabası havasından uzaklaşmaya başlasa da, çekilen yazlıkçı yatırımları, ilçe ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Şile'ye karayolu ulaşımı, iki ayrı yoldan sağlanıyor. Birincisi, inşaası yeni biten geniş otoban. İstanbul-Sarıgazi mevkiinden toplam bir saatlik yolunuz var. Daha önce 75 km olan yol, yeni otobanın açılmasıyla kısaldı. Şile yolu, doğal güzellikleriyle insanı cezbediyor. Küçük köyler ve uçsuz bucaksız ormanlara sahip Şile'de yol boyunca çok sayıdaki restoran ve balıkçı, farklı tatlar arayanlara zengin bir mönü sunuyor. İstanbul'dan Şile'ye, Harem-Üsküdar üzerinden yapılan otobüs seferleriyle de ulaşılabiliyor. Yaz aylarında 10-15 dakikada otobüs hareket ediyor.

Bir İstanbul Masalı meşhur etti, Ağva'ya genç nüfus aktı

İstanbul'un merkezi yerlerine uzak olmasına rağmen Bir İstanbul Masalı adlı diziyle yoğun rağbet görmeye başlayan Ağva son dönemlerde İstanbul'un Anadolu yakasında oturanlar için de adeta çekim merkezi haline geldi. Son 4 yıldır Türkiye'nin birçok bölgesinden turist çeken Ağva Bir İstanbul masalı adlı diziyle kendini tanıtma fırsatı yakalamıştı. Çekimlerden sonra dikkatleri bir anda üzerine çeken Ağva'a adeta turizm patlaması yaşamıştı.

50-400 YTL arası fiyatla tatil fırsatı

Son zamanlarda Ağva'ya yapılan yeni otellerle birlikte bölgede yaz-kış tatil yapmak mümkün hale geldi. Özellikle bahar aylarında tercih edilen bölge kış mevsiminde de otellerin çeşitli aktiviteleriyle oldukça ziyaretçi çekiyor. Hafta sonu ve hafta içi fiyatların değişiklik gösterdiği bu küçük tatil merkezinde 50 YTL ile 400 YTL arasında değişen fiyatlarla konaklamak mümkün.

Stüdyo tipi yazlıklar ön plana çıkıyor

Şile merkezinde birbirinden güzel tarihi yapılan dikkat çekiyor. Şile'den deniz manzarasını seyretmeye doyum olmuyor. Fırtınalı günlerde bile azgın dalgaların muhteşem bir görüntüsü var.

İstanbulluların son yıllarda yazlık almak veya yerleşmek için yoğun ilgi gösterdiği Şile'de peşpeşe yazlıkçı siteleri yükseliyor, villalar inci gibi sahil boyunca sıralanıyor. Stüdyo daire (1 oda 1 salonlu) tipi yazlıkların olduğu sitelerin sayısında son yıllarda artış var. Bu tip daireler 70-75 bin YTL gibi fiyatlardan başlıyor. Bir kısmı 10-15 yıllık olan villalar ve dubleks yazlıklar ise 100 bin YTL'den başlayan fiyatlara sahip..