Emlak Terimleri

Ahara Temlik ne demektir?

Ahara Temlik bilinmeyen bir emlak terimlerinden bir tanesidir. Bu yüzden Ahara Temlik ne demektir? şeklinde araştırmalar yapılmaktadır. İşte detaylar!İşte ahara temlik kavramına dair sorulan soruların yanıtları…

Ahara Temlik ne demektir, Ahara temlik nasıl gerçekleşmektedir? soruları pek çok insan tarafından merak edilip araştırılmaktadır. İşte ahara temlik kavramına dair sorulan soruların yanıtları…

AHARA TEMLİK NEDİR? AHARA TEMLİK NE DEMEKTİR?

Ahara temlik terimi, Osmanlıca bir ifade olmasından dolayı anlamı bilinmeyen emlak terimlerinden bir tanesidir. Ahara kavramı Osmanlıcada başkası anlamına gelir. Hukuk dilinde de ahara kendiniz dışında yer alan üçüncü kişileri anlatmayı karşılamaktadır. Yine Osmanlıca bir kelime olan temlik de devretme, başkasına geçme anlamına gelmektedir. Daha günümüze uyarlayıp ve kısaca anlatmak gerekirse de “Ahara temlik” size ait olan bir malın ya da hakkın başka bir şahsa devir edilme işlemine denilmektedir.

AHARA TEMLİK NASIL GERÇEKLEŞMEKTEDİR?

Mal varlığınızdan ev, arsa veya yazlık olsun herhangi bir eşyayı bir başkasına satmak ya da vermek isteyebilirsiniz. Bu durumda bu kişi ile iletişime geçerek malın ona geçmesini sağlayabilirsiniz. Bu durumda sizin olan eşya, karşınızda olan kişiye verilir yani ona geçecektir. Bu yapılan harekete hukuk içinde eski bir terim olan ahara temlik denilmektedir. Ahara temlik bu nedenle mal varlığı gibi devredilebilen haklar üzerinde etkili olmaktadır.

 Mal varlığı haklarını ve mülkiyet haklarını devredilebilen yani başka birine verilebilen haklar içerisinde sayılabilir. Bu yüzden bu haklar üzerinde ahara temlik geçerli olacaktır. Ancak kişilik hakkı, nafaka hakkı gibi hukuk içerisinde ikinci ya da üçüncü bir başka kişiye devredilemeyen haklar vardır. Bu haklar için ahara temlik yapılabilmesi mümkün olmayacaktır. Hukuk terimleri içinde devredilebilen hakları öğrenerek hangi haklarda ahara temlik uygulayabileceğiniz hangi haklarda da uygulamayacağınızı bu bilgiye erişebilirsiniz.

Vefat eden babanın maaşını kızı alabilir mi?

Emekli sigortalı çalışırsa ne olur?

PTT 20 yaş üzerine duyurdu! 40 bin TL nakit olarak verilecek!