GYO

AHES GYO'dan 1,26 milyar liralık halka arz büyüklüğü gerçekleşti...

AHES GYO'nun 21-23 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirilen talep toplama süreci sonrasında halka arz büyüklüğü 1,26 milyar TL olarak gerçekleştiği kaydedildi. 

AHES Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.’nin paylarının halka arzına ilişkin talep toplama işlemleri, “Sabit Fiyatla Talep Toplama” yöntemiyle, 21, 22, 23 Ağustos 2024 tarihlerinde gerçekleşirken, toplam büyüklük de 1,26 milyar Türk Lirası olarak belirtildi. 

ekonomim.com'da yer alan içeriğe göre; Halk Yatırım'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklama kapsamında, halka arzda birim fiyat 25,20 Türk Lirası olarak açıklanırken 50 milyon Türk Lirası nominal değerli hisse halka arz edildi. Açıklamaya göre halka arzda; yurt içi bireysel yatırımcılara nihai tahsisat tutarının yaklaşık 1,23 katı, yurt içi kurumsal yatırımcılara ise yaklaşık 3,70 katı oranında talep geldiği de ifade edilmiş oldu.

FARKLI ŞEHİRLERDE DE PROJELER

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan AHES GYO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ekşi, AHES GYO'nun bir ortağının da AHES İnşaat olduğunu ifade ederek, "Şu anda deprem konutları, üniversite ve 2 tane şehir hastanesi olmak üzere devam eden yaklaşık 8-10 bin kişinin istihdam edildiği, ülkemize katkıda bulunan şantiyelerimiz mevcut. Dolayısıyla bizim AHES GYO olarak yalnızca İstanbul değil, değişik şehirlerde de yatırımlarımız ve çalışmalarımız devam ediyor." dedi.

Şirketlerinin GYO olarak banka borçlarının olmadıklarına belirten Ekşi, "Kendi gayrimenkulleri üzerinde bitmiş projeleri olan ve halihazırda şu anda Gaziosmanpaşa'da satılacak olan daireler ve bunun yanında Çamlıca'daki eğitim binasıyla bu yıl 75 milyon lira, diğer dükkanlarla beraber 100-150 milyon lira civarında bir geliri olan ve kurumsallaşmaya önem veren bir yapıda ilerlemeye devam ediyoruz. İstanbul, genişliyor dolayısıyla ihtiyaçların da çoğalacağını düşünüyoruz. 

Deniz GYO yılın ilk yarısında ne kadar kar etti? 

Alarko GYO yılın ilk yarısında 94 milyon TL  satış hasılatı elde etti!

Şeker GYO, Ankara Gölbaşı'ndaki arsasını 30 milyon 500 bin TL'ye sattı!

Akfen GYO, yılın ilk yarısında 474 milyon TL kira geliri elde etti!