04 / 05 / 2024

Ahmed Arif Bulvarı için çalışmalar başladı!

Ahmed Arif Bulvarı için çalışmalar başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projelerinden biri olan Kayapınar Elazığ yolu bağlantılı 30 metre genişliğindeki Ahmed Arif Caddesi için kamulaştırma yapılacak...




Diclekent Bulvarı ile 75 metrelik yolu rahatlatan bir alan olan bu proje uzun yıllardan beri planlanmasına rağmen kaçak yapılaşmadan dolayı hayata geçirilememişti. Buradaki 40 yapının 2 milyon 28 bin liralık bedelle kamulaştırma işlemi başlatıldı.


Alan için ihaleye çıkan Büyükşehir Belediyesi sürece paralel olarak yıkımları başlatacak. 30 metre genişliğindeki  1 kilometrelik yol Kantar’dan başlayıp Diclekent Bulvarı ve devamında Elazığ Bulvarı’na ulaşıyor. Bu yolla Şilbe Toplukonut ile Kayapınar bağlantısı sağlanmış olacak. Böylece Kayapınar Toplukonut arasında bir toplu taşıma aracı ile ulaşım da sağlanmış olacak.


Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kamulaştırılacak yapıların sahipleriyle bir araya gelerek toplantı yaptı. Baydemir, demokratik, katılımcı yerel yönetim politikasından hareketle yurttaşlarla sürece ilişkin bilgi paylaşımında bulundu. Baydemir, yurttaşlarla yerinde yapılan tespitleri paylaşarak, ulaşım ve trafik açısından bu yolun önemini anlatıp, resmi düzeyde hiçbir mağduriyet yaşamayacaklarını ifade etti.


Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön