Genel

Ahmet Davutoğlu: Kamuda bina ve taşıt kiralamasına tedbir düşünüyoruz!

Devlet kemer sıkmak için harekete geçti. Başbakan Davutoğlu, devletin elindeki sosyal tesis, lojman, konut, bina ve taşıtlarla ilgili kapsamlı envanter çalışması talimatı verdi. Kamuda bina ve taşıt kiralamasına tedbir düşünüyoruz dedi...

Devlet tasarruf için kolları sıvadı. Varlık envanteri çıkarılacak. Başbakan Davutoğlu, "Taşıt, bina kiralanmasında kapsamlı tedbir düşünüyoruz" dedi.


Devlet kemer sıkmak için harekete geçti. Başbakan Ahmet Davutoğlu, devletin elindeki sosyal tesis, lojman, konut, bina ve taşıtlarla ilgili kapsamlı envanter çalışması talimatı verdi. Bina ve taşıt kiralamadan kaynaklı ek maliyetlerin giderilmesi gerektiğini belirten Davutoğlu, kamusal reformlar için vergi düzeyinin tutturulması gerektiğini söyledi. 4 saat süren ekonomi zirvesinin ardından açıklamalarda bulunan Davutoğlu, devletin şans oyunlarından tümüyle çekilmesi gerektiğini ifade etti. Toplantı sonrası Davutoğlu, şu mesajları verdi: 


 DEVLETİN MAL VARLIĞI: Devletin elindeki sosyal tesis, lojman, konut, bina ve taşıtlarla ilgili kapsamlı bir envanter çalışması yapılması talimatını verdim. Kiralamadan kaynaklanan ek maliyetlerin giderilmesi yönünde de çok ciddi, kapsamlı bir tedbir düşünüyoruz. Taşıttan bina kiralanmasına kadar israfa dönük olabilecek her türlü tedbir alınacak. 

 BÜYÜYEN ÜLKEYİZ: Türkiye dünyada son 12 yılda en hızlı büyüyen ülkelerden biri oldu. Bunun istikrarlı olmasındaki en önemli faktörlerinden biri de bütçe ve mali disiplin. Büyümemizi 77 milyonun emeğiyle, alın teriyle gerçekleştiriyoruz. 

 KAYITDIŞIYLA MÜCADELE: En geç kasımda kayıt dışı ekonomiyle mücadele stratejimizi açıklayacağız. Yılsonuna doğru da çalışmaları tamamlayıp, kamu emlakı ve kamuda yapılacak tasarrufla da ilgili bazı adımlar atacağız. 


PERSONEL SİSTEMİNDE KÖKLÜ DEĞİŞİKLİK YOLDA

 PERSONEL SİSTEMİNE AYAR: Özellikle bakanlıklarda ihtiyaçtan kaynaklanan çok ciddi artışlar oldu. İhtiyaçtan kaynaklanan artışın, ekonomik dengeyi sarsmaması lazım. Niceliksel değil, niteliksel katkının dikkate alınması gerek. Personel sisteminde ciddi bir gözden geçirmeye ihtiyaç var. 

 DEVLET ŞANS OYUNLARINDAN ÇEKİLMELİ: Devletin belli alanlardan çekilmesi artık bir zarurettir. Şans oyunları alanından tümüyle çekilmelidir. Milli Piyangoyla ilgili çalışmalar başlatıldı. Özelleştirmeden gelen kaynağın en verimli şekilde üretken alanlara sevki konusunda da çalışmalar yapılacak.


AMACIMIZ GİRİŞİMCİNİN SERMAYESİNİ ARTIRMAK

Başbakan Davutoğlu, yeni gelir vergisi kanun tasarısı son aşamaya gelindiğini aktardı. Davutoğlu, "Gelir vergisini bilinçli olarak düşürdük. Çünkü özel sektörün ve en küçük girişimcinin elindeki sermaye birikimini artırmak istiyoruz. Yapılacak reformlar içinde belli bir vergi düzeyini tutturmamız gerek. Bunu adil, eşit bir şekilde uygulamamız lazım" dedi. Başbakan, küçük esnafı, girişimciyi, KOBİ'leri kayıt içine alırken olabilecek etkileri telafi etme noktasında da çalışmalar yürüteceklerini söyledi.



Sabah