Sektörel

Ahmet Güleç: İran, Türk mobilyacısı için iyi bir fırsat!

İran’ ambargolarının hafifletileceği konusunu değerlendiren Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç , bunun Türk mobilyacısı için fırsat olduğunu söyledi.

İran’ın nükleer silah üretme programı kısıtlamasıyla birlikte ambargoların hafifletileceği konusunu değerlendiren Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç , bunun Türk mobilyacısı için fırsat olduğunu söyledi.


Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı ve TİM Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Güleç,İran'ın nükleer programını kısıtlaması karşılığında Tahran'a uygulanan yaptırımların hafifletilmesine ilişkin açıklama yaptı.


İran’da bir markayız


İran’da Türk mobilyasının bir marka olarak görüldüğünü belirten Güleç “Bu durumunTürkiye ekonomisine ve mobilya sektörüne etkisini kullanmak için hızlı hareket etmeliyiz” dedi.


5 ayda 50 milyon dolarlık ihracat


AHMET Güleç, Türkiye mobilyacıları olarak bundan sonra açılım döneminin nimetlerinden istifade etmeleri gerektiği belirtti ve ekledi: “Sadece 2015 yılının geride kalan 5 ayında bile 50 milyon dolarlık daha ihracat yapabileceğimize inanıyorum. Bu sebeple, mobilyacılarımızın bir an önce stratejilerini ortaya koyması, İran’a açılan yeni kapıdan hızla girmesi gerekiyor.”


İran pastasından büyük pay alabiliriz


İRAN’ınnükleer silah üretme kabiliyetinden vazgeçmesi durumunda, ülkeye uygulanan ekonomik yaptırımlar son bulacağını belirten Güleç, şunları aktardı: “İran pastasından en büyük payı alacak olan ülkelerden biri de Türkiye.İran’daki alt yapı işlerinin önemli bir bölümünü bizim şirketlerimiz alabilir, yatırım ortamı rahatladığında çok önemli fırsatlar çıkabilir.”


Vatan