28 / 04 / 2024

Ahmet Hamdi Yıldırım kimdir?

Ahmet Hamdi Yıldırım kimdir?

Şırnak’ın il olduğu 1989 yılında belediye başkanı olarak tanınan Ahmet Hamdi Yıldırım, 2014 yerel seçimlerinde AK Parti Şırnak Belediye Başkan Adayı oldu. Peki Ahmet Hamdi Yıldırım kimdir?



Ahmet Hamdi Yıldırım kimdir?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda AK Parti'nin belediye Başkan Adaylarından bazılarını açıkladı. Listeye göre AK Parti Şırnak Belediye Başkan adayı Ahmet Hamdi Yıldırım oldu. Peki Ahmet Hamdi Yıldırım kimdir?


Ahmet Hamdi Yıldırım biyografi...

Ahmet Hamdi Yıldırım 1947 yılı Van doğumlu. Ahmet Hamdi Yıldırım, Şırnak’ın il olduğu 1989 yılında belediye başkanı olması ile tanınıyor. Aynı zamanda Şırnak Ticaret Odası’nın da ilk başkanı olan Ahmet Hamdi Yıldırım, 20. ve 21. dönem TBMM Şırnak Milletvekilliği ve 55. ve 57. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı yapan Prof. Dr. Mehmet Salih Yıldırım’ın kardeşi.


Orta öğrenimini Şırnak’ta tamamlayan Ahmet Hamdi Yıldırım,  ilk Şırnak Belediye Başkanı ve ilk Şırnak Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı.


Ahmet Hamdi Yıldırım 1989-1994 yılları arasında Anavatan Partisi'nden Şırnak Belediye Başkanlığı yaptı. Evli ve 8 çocuk babası olan Yıldırım, İngilizce, Arapça ve Kürtçe biliyor. 


Ahmet Hamdi Yıldırım, 20. ve 21. dönem TBMM Şırnak Milletvekilliği ve 55. ve 57. Hükümetlerde Devlet Bakanlığı yapan Prof. Dr. Mehmet Salih Yıldırım’ın kardeşi Ahmet Hamdi Yıldırım, 2014 yerel seçimlerinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından AK Parti Şırnak Belediye Başkanlığına aday gösterildi.





Geri Dön