Yeni Şirketler

Ahmet Hamoğlu'ndan Belediye'ye 11 milyon TL'lik tarla

İşadamı Ahmet Hamoğlu'nun Silivri'de yapacağı rezidans ve benzin istasyonu inşaatının uygulama planı ilçe belediye  meclisinden geçti

İşadamı Ahmet Hamoğlu, yapacağı rezidans ve benzin istasyonu inşaatı için gerekli karar Silivri Belediye Meclisi'nden geçtikten bir hafta sonra değeri 11 milyon TL'yi bulan tarlalarını belediyeye bağışladı

İşadamı Ahmet Hamoğlu'nun Silivri'de yapacağı rezidans ve benzin istasyonu inşaatının uygulama planı ilçe belediye  meclisinden geçti.
Hamoğlu, meclis kararından bir hafta sonra toplamda 56 bin metrekare olan 11 tarlasını bedelsiz Silivri Belediyesi'ne bağışladı. Silivri Tapu Müdürlüğü'nde yapılan devir belediyenin resmi sitesinden de duyuruldu. Bağışlanan tarlaların fiyatının 11 milyon TL'yi geçtiği öğrenildi.
Silivri'deki Maxi Alışveriş Merkezi'nin sahibi olan işadamı Ahmet Hamoğlu'nun 5 ayrı bloktan oluşan rezidanslar ve benzin istasyonu için hazırladığı projenin 1/5000'lik planı önce İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden sonra da 1/ 1000'lik planı Silivri Belediyesi'nden oy çokluğuyla geçti. İki plan tadilatı da geçtiği için Hamoğlu'nun önünde de bütün engeller kalkmış oldu.

12 ŞUBAT'TA BELEDİYEYE
Silivri Belediyesi'nin 5 Şubat'taki meclis toplantısından çıkan karar Hamoğlu'nu oldukça mutlu etti. Hamoğlu Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ham-oğlu, Silivri Belediyesi'ne 56 bin 731 metrekare olan ve değerinin 11 milyon TL'yi geçtiği iddia edilen 11 adet tarlayı bedelsiz hibe etti. Tarlalar, Silivri Tapu Müdürlüğü'nde Ahmet Hamoğlu ve Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın da katıldığı bir törenle karardan bir hafta sonra 12 Şubat günü devredildi.

HAYIRLI OLSUN
Hamoğlu'na, gerçekleştirdiği bağış nedeniyle teşekkür eden Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 'İlçemizin geleceğine yatırım yapan herkes bizim başımızın tacıdır. Hamoğlu Holding'e, bugüne kadar ilçemize sunduğu hizmetler ve bundan sonra bölgenin vizyonunu geliştirecek olan projeleri için şimdiden teşekkür ediyorum. Belediyemize yapılan bağışın da ilçemiz adına hayırlı olmasını diliyorum' dedi.

'BAĞIŞ MANİDAR'
AKP'li bir meclis üyesi konuyla ilgili şunları söyledi:
'11 tarlanın bağışının belediyedeki meclisten hemen sonraya denk gelmesinin düşündürücü buluyoruz. Buranın 1/5000'lik planı daha  önce Büyükşehir belediyesinden  geçirilmişti. İnşaatın önünde yasal bir şey de yok. Zamanlama çok kötü. Hamoğlu yatırım yaptığı ilçeye jest yapmak istemiş. Onun zamanlaması da yanlıştı. Daha sonra verilebilirdi. Mesela Hamoğlu'nun alışveriş merkezinin olduğu yerde üst geçit yok. Oraya onu yapabilirlerdi. Bize de herhangi bir bilgi vermediler. Karardan sonra böyle bir bağışın yapılmasını parti olarak manidar buluyoruz.'

BORU HATTI İPTAL
Ahmet Hamoğlu'nun rezidans yapımına imkan veren uygulama planı, Silivri Belediyesi'nin şubat ayı Meclisi'nde kabul edildi. Meclis'te görüşülen İmar Komisyonu'nun raporunun 'Komisyon İncelemesi' bölümünde, söz konusu arazinin ticaret-konaklama alanı ve akaryakıt istasyonu alanında kaldığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 13.10. 2009 tarihli kararı ile parsellerden geçen doğalgaz nakil hattının yanlış geçirildiğinin belirlenerek, parseldeki NATO boru hattının iptal edildiği ifade edildi. Plan ve Proje Müdürlüğü'nden meclise gelen rapor, CHP ve AKP'li meclis üyelerinin oylarıyla, oybirliği ile kabul edildi.
Ercan ÖZTÜRK/Akşam