18 / 07 / 2024

Ahmet Özal Irak´taki inşaat ve konut projesinden çıkıyor!

Ahmet Özal Irak´taki inşaat ve konut projesinden çıkıyor!

Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi´nden 1.000 konutluk bir proje alan Ahmet Özal, siyasete ağırlık vereceğini söyledi




ANKARALI işadamları Mustafa Dinçal ve İlhami Aktürk´le Özal Group adlı şirketi kuran ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi´nden 1.000 konutluk bir proje alan Ahmet Özal, siyasete ağırlık vereceğini ve hisselerini ortaklarına devredeceğini söyledi. Özal, "Önümüzdeki dönemde siyaset yüzünden çok yoğun olacağım. İnşaat işleriyle uğraşamayacağım. Hisselerimi ortaklarıma devredeceğim" dedi.

Sekizinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal´ın oğlu, Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Özal, Irak´taki inşaat projelerinden çekildi. Erbil´de Ankaralı işadamları Mustafa Dinçal ve İlhami Aktürk´le Özal Group adıyla ortak şirket kuran ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi´nden 1.000 konutluk bir proje alan Özal, siyasete ağırlık verme kararı aldığını ve hisselerini ortaklarına devredeceğini söyledi. VATAN´a konuşan Ahmet Özal, "Önümüzdeki dönemde siyasetteki faaliyetlerim yüzünden daha yoğun olacağım. İnşaat işleriyle uğraşamayacağım. Bu işlerle ortaklarım ilgilenecek. Yavaş yavaş hisselerimi onlara devredeceğim" diye konuştu.

Annesiyle Barzani´ye gitti

Bundan sonra Irak´taki projelerde olmayacağını yineleyen Özal, 1.000 konutluk projenin devam ettiğini ve konutların 11 ay sonra tamamlanacağını vurguladı. `İnşaat işinden başarılı olamadığı için çıktığı´na ilişkin iddiaları da yanıtlayan Özal, "İddiaların hepsi palavra... İnanmayın... Siyasetle ilgili işlerim arttı, ciddi çalışmalarım var. Vaktimin büyük bölümünü bu çalışmalara ayırmak zorundayım. Bu yüzden inşaattan çıkıyorum" diye konuştu.
Kuzey Irak´ın Erbil kentinde şirket kuran Ahmet Özal, annesi Semra Özal ile birlikte Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani´yi ziyaret etmişti. Özal, "Barzani´nin daveti üzerine annem Semra Özal´la Erbil´e özel uçakla gittik. Bizi 3 gün Erbil´de misafir ettiler. Barzani, rahmetli babamın kendisi ve Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani için yaptıklarını anlattı. Babamın icraatlarını ve bölgeye bakışını konuştuk. Irak´ta 1.000 Türk işadamı bulunduğunu, Türkiye´den gelen işadamlarının Türk-Kürt ayırımı yapmadan desteklediğini söyledi. Barzani, babam Turgut Özal´ın hatırına iş yapmayı teklif etti ve 1.000 konutluk iş verdi. 40 bin dolara maledeceğimiz her konut için Kuzey Irak yönetimi 50 bin dolar verecek" açıklamasını yapmıştı.

50 milyon dolarlık proje 2011´de teslim edilecek

AHMET Özal, kısa bir süre önce Mustafa Dinçal ve İlhami Aktürk´le Erbil´in Kes Nezam Bölgesi´nde 1.000 konutun inşaatına başladı. Ortaklar, bölgede 3+1, 118 metrekare daireler ile dubleks villalar yapıyor. Konut ve villalar 2011 yılında teslim edilecek. Ahmet Özal´ın verdiği rakamlara göre, Erbil, Süleymaniye ve Dohuk´ta 250 bin konuta ihtiyaç var.

Start verdikleri 1.000 konutluk işin büyüklüğü 50 milyon doları buluyor. Özal´ın Kuzey Irak yönetiminin merkezi Erbil´de beraber iş yaptığı iki ortağı İlhami Aktürk ile Mustafa Dinçal ise Ankara´da emlak danışmanlığı yapıyor. İlhami Aktürk, kendi adını taşıyan İlhami Aktürk Danışmanlık Hizmetleri adlı şirketin sahibi. Aynı zamanda Mor Menekşe Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ve engellilere yönelik medikal ürün ticareti yapan Promedika Medikal Sistemler şirketinin de sahibi. Mustafa Dinçal Emlak Center´in yöneticisi.

Ahmet Özal, annesi Semra Özal ile birlikte Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani´yi ziyaret etti. Özel uçakla Erbil´e giden Semra ve Ahmet Özal, Barzani tarafından 3 gün misafir edildi.
Necla DALAN / Vatan


Geri Dön