27 / 04 / 2024

Ahmet Vural Akışık kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Ahmet Vural Akışık kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Doğan Yatırım Bankası A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Vural Akışık kimdir? Kaç yaşında? Ahmet Vural Akışık daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Ahmet Vural Akışık'ın eğitim hayatı nasıldı? İşte Ahmet Vural Akışık'ın hayatına dair merak edilenler.



Eğitim Hayatı

Dr. Ahmet Vural Akışık, orta ve lise öğrenimini Robert Kolej'de bitirimiştir. Lisans ve yüksek lisansınıda ODTÜ'de nihayete erdirmiş, akabinden Kaliforniya Üniversitesi Berkeley'de, İstatistik Teorisi doktorası eğitimi almıştır. Kaliforniya Üniversitesi Berkeley ve ODTÜ'de öğretim üyeliğinde bulunmuştur.

Ahmet Vural Akışık kimdir? Hangi dilleri biliyor? Uzmanlık alanı nedir?

Profesyonel çalışma yaşamına Pamukbank’ta başlayan Akışık, 1984 senesinde İnterbank’a CEO olarak getirilmiştir. 1988 senesinde, Türkiye'nin ilk yatırım bankası olarak sermaye piyasaları ve kurumsal finansman sahalarında icraat gösteren Türk Merchant Bank'ı kurup burada Kurucu Üyelik, Yönetim Kurulu Başkanı ve Murahhas Aza olarak 1997 senesine kadar yaklaşık 10 sene görev yapmıştır.

İş Hayatı

1997 senesinde Dışbank'a CEO olarak getirilmiş; Banka’nın tekrardan yapılandırılmasını üstlenerek üç sene içinde Dışbank'ı az şubeli bir ihtisas bankasından Türkiye'nin lider olan çok şubeli bir bankasına çevirmiştir. 2001 senesinde devletin elinde bulunan bankaların tekrar yapılandırılması için özel bir vazife ile Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu’na Başkan olarak davet edilmiştir. Bu vazifesinde kamu bankalarının çağdaş bankacılığın ve uluslararası rekabetin gereklerine göre çalışıp özelleştirmeye hazırlanmalarını sağlayacak halde finansal ve organizasyonel tekrar yapılandırılmalarını başarıyla bitirdiken sonra tekrar Dışbank’a gelerek vazifesini sürdürmüştür.

 


Geri Dön