Genel

Ahşap ev için ruhsat gerekir mi? Ahşap ev soğuk olur mu?

Ahşap evler denilince çoğumuzun aklına hemen bungalov evler gelmektedir. Bu yapılar özellikle tatil bedellerinin vazgeçilmez yapıları olmuştur. Peki bu ahşap yapıların özellikleri nelerdir? İşte detaylar!Bunun için gerekli izni de gıda, tarım ve Hayvancılık Bankalığına bağlı olan il ve ilçe müdürlüklerinden alabilirsiniz

BAHÇEYE AHŞAP EV YAPIMI YASAK MI?

Tarla niteliğinde olan arazinize bu tarz bir evi kolaylıkla inşa edebilirsiniz. Bunun için gerekli izni de gıda, tarım ve Hayvancılık Bankalığına bağlı olan il ve ilçe müdürlüklerinden alabilirsiniz. Gerekli izinleri aldıktan hemen sonra kendinize küçük ama kullanışlı bir bağ evi niteliğinde olan bungalov tarzı evler yapabilirsiniz.

Peki “Ahşap ev için ruhsat gerekir mi? Ahşap ev soğuk olur mu?” İşte bu konuda merak edilen ayrıntılar…

AHŞAP EV SOĞUK OLUR MU?

Ahşap doğal bir yalıtkan özelliği taşır ve soğuk ve ısıyı izole etmede çok etkili bir maddedir.  Bu, taş, beton ve tuğla evler ile kıyaslandığı zaman önemli miktarda enerji tasarrufu anlamına gelir. Ahşap, iyi bir ısı yalıtkanı olmasının dışında, ahşap evleri sıcak, rahat ve huzurlu hale getiren bir özelliği daha vardır. O da mükemmel bir ses emici olmasıdır.

İMAR OLMAYAN YERE AHŞAP EV YAPILIR MI?

Bungalov evler nerelere yapılır? Ahşap evler nerelere yapılır? İmarsız arsaya Bungalov, ahşap ev yapılır mı? Gerekli şartlar oluşturulduğu zaman tarla niteliğinde olan imarsız arsaların üstüne ahşap veya prefabrik yapıları kolaylıkla kurabilirsiniz.

İmarsız arsaya Bungalov yapmak için gerekli bazı şartlar bulunmaktadır. İşte o şartlar;

AHŞAP EV İÇİN RUHSAT GEREKİR Mİ?

Betonarme karkası olmayan herhangi bir yapı ruhsat alamaz. Eğer ahşap bir ev yapmak için hazırlıklara başlamışsanız; inşaat, elektrik, makine, mimari tüm projeleri dışarıya çizdirmek ve çizen özel şirketlerden de sorumluluklarının kendilerine ait olduğuna ve yine o şirketlerden bu yapıyı kendileri denetleyeceklerine dair muvaffakatname almanız gerekir.