Genel

Ahşap ev yazın sıcak olur mu? Ahşap ev yapımı ne kadar sürer?

Ahşap ev yaptırmayı ya da almayı düşünen vatandaşlar bu konuda bilgi sahibi olmak için hummalı bir araştırma içindeler. İşte ahşap evlere dair merak edilen detaylar!Gerekli şartlar yerine getirildiği zaman, tarla niteliğinde imarsız arsaların üstüne ahşap ya da prefabrik yapıyı inşa edebilirsiniz

İMAR OLMAYAN YERE AHŞAP EV YAPILIR MI?

İmarsız bir arsaya ahşap ev, bungalov ev yapılır mı yapılmaz mı? sorusu en merak edilen sorular arasındadır. Gerekli şartlar yerine getirildiği zaman, tarla niteliğinde imarsız arsaların üstüne ahşap ya da prefabrik yapıyı inşa edebilirsiniz.

Peki “Ahşap ev yazın sıcak olur mu? Ahşap ev yapımı ne kadar sürer?” İşte ahşap evlere dair merak edilip sorulan soruların yanıtları…

AHŞAP EV YAZIN SICAK OLUR MU?

Ahşap, doğal bir yalıtkan maddedir. Bu madde soğuk ve ısıyı izole etmede çok etkilidir. Bu yapılar; taş, beton ve tuğla konutlara göre önemli miktarda enerji tasarrufu anlamına gelir. Ahşap, iyi bir ısı yalıtkanı olması özelliğinin yanında ahşap evleri sıcak, rahat ve huzurlu hale getiren olması gerektiği gibi mükemmel bir ses emicidir.

AHŞAP EV SAĞLIKLI MI?

Ahşap çevreye ve sağlığa dost bir maddedir. Ahşap konutlarda yaşamak sağlıklıdır, nedeni ahşap ev inşasında kullanılan ağaç kütüklerinde kalan reçine insanların solunum yollarına iyi gelmesindendir.

AHŞAP EV YAPIMI NE KADAR SÜRER?

Normal bir müstakil yapının yapılış süresi ile birkaç yılı bulmuş olsa da ahşap bungalov ev inşaatları 6 ay gibi çok daha kısa sürelerde bitirilir.

5 DÖNÜM TARLAYA EV YAPILIR MI?

Sahip olduğunuz tarlanızın en az 5 bin metrekare olması gerekmektedir. Eski kanuna göre 5 bin metrekarenin altında bulunan tarlalara prefabrik ev yapılmasına izin verilmekteydi, ancak son düzenlemelerin ardından 2023 yılında herhangi bir ev için tarlanın en az 5 bin metrekare olması gerektiği belirtildi.

AHŞAP EV ÇÜRÜR MÜ?

Ahşap evlerin çürüyeceğine dair bir bilgi ortada dolaşmaktadır. Ağaç mantarları, ahşap evler için bilhassa zararlıdır ve yapının çürümesine yol açar. Bu yüzden bu bölgelerde dış cephe temizliği düzenli olarak yapılmalıdır, eğer gerekli ise ilaçlama ve kaplamada yapılmalıdır.