Ekonomi

Ahşap otomobil rekor fiyata satıldı!

Fransa'da yapımı 2011 yılından beri süren ahşap otomobil sahibini buldu. Ahşap Citroen 2CV model otomobil rekor fiyata satıldı. İşte detaylar!Citroen 2CV model 5 yılda tamamlandı ve sahibine kavuştu

Fransa'da ahşaptan yapılmış olan Citroen 2CV model 210 bin euroya satıldı. Citroen 2CV model 5 yılda tamamlandı ve sahibine kavuştu.

İşte haberin ayrıntıları…

Marangoz Michel Robillard, elma, kiraz, ceviz ve armut ağaçları kullanılarak Fransa'da yapıldı.  Robillard, tarafından yapılan ahşap otomobil geçtiğimiz gün Tours şehrinde yapılan açık artırma ile görücüye çıktı.

210 BİN EUROYA ALICISINA KAVUŞTU!

 Citroen 2CV model otomobili örnek alınıp hayata geçirilen ve değeri 150 bin ile 200 bin euro olarak belirlenmiş olan bu otomobil, Parisli bir koleksiyoncu tarafından 210 bin euroya alındı.

AHŞAP CİTROEN 2CV 5 YILDA BİTTİ!

Müzayedeci olan Aymeric Rouillac, aracın satış fiyatının aynı ikonik model için rekor olduğunu bir önceki otomobilin ise 172 bin euro'ya satıldığını ifade etti. Michel Robillard, 2011 yılında yapmaya başladığı aracı 5 senede bittiğini dile getirerek, "3 oğlum vardı, bu da benim küçük kızımdı" diye konuştu.

 

YENİ PROJELERİ HAYATA GEÇİRECEK

Gelecek yıllar içerisinde daha çılgın projelerin var olduğunu ifade eden müzayedeci Robillard, bir sonraki planının 2025 yılında 70'inci yılını kutlayacak olan Citroen DS model ahşap otomobil yapmak olduğunu açıkladı.

CITROEN AMI 275 BİN TL!

Otomotiv sektöründe uygun fiyatlı olan araçlar her zaman yoğun ilgi gördü. Citroen otomotiv firması sunduğu ucuz otomobil modelleri ile sektörde isminden sıkça söz ettiriyor. Özellikle C3, C3 Aircross SUV ve C5 gibi modelleri ile beğeni toplayan Citroen, son zamanlarda AMI adlı elektrikli otomobiliyle de büyük bir çıkış yolunda.

Citroen'in en dikkat çekici ucuz otomobil modeli olan AMI, tasarımı ve ekonomik yapısıyla farkını ortaya koymaktadır.  AMI'nin fiyatı, Citroen'in çılgın kampanyaları ile beraber oldukça cazip hale geliyor. Haziran 2023 güncel fiyat listesine göre, AMI'nin fiyatı 275 bin TL olarak belirlenmiş durumda. Ancak Citroen yetkilileri, fiyatların bilgi amaçlı olduğunu ve satış anında değişikliklerin olabileceğini ifade ediyorlar.