30 / 04 / 2024

Aidatı ödemeyen kiracı ev sahibine haciz getirir mi?

Aidatı ödemeyen kiracı ev sahibine haciz getirir mi?

Aidat ödemeleri ile alakalı olarak birçok konu merak ediliyor ve vatandaşlar tarafından da  araştırılıyor. Buna göre, kiracının aidat ödememesi durumunda ev sahiplerinin karşılaşacakları yaptırımlar nelerdir? 



Günümüzde, evlerini kiraya veren ev sahipleri dikkatli olmadıkları zaman çok büyük sürprizler ile karşı karşıya kalabiliyorlar. Bundan ötürü ev sahipleri kira sözleşmelerini standart uygulamanın dışında yapmaları gerekmektedir. Bir kiracının aidat ödemelerini yapması kira sözleşmelerinde ek bir madde olarak yer alması gerekiyor. Bu olmadığında ise ev sahipleri çok ciddi zararlar ile karılaşıp sıkıntılı süreçler yaşabiliyorlar. 

KİRACI AİDAT ÖDEMEK ZORUNDA MI?

Apartmanlarda yada sitelerde aidat ödemelerini yapmak istemeyen kiracılar ile karşılaşmak mümkün. Yükselen aidatlardan ötürü bazı kiracılar bu ödemeleri yapmaktan kaçınıyorlar. Fakat, kullanıma dayalı ortak giderlere kiracılar ortak olmak zorundalar. Dolayısı ile kiracıya düşen aidat ödemelerinin muhatabı da kiracılardır. Apartmanda veya sitede kiracıların ödememesi gereken masraflar olduğunda bunlar zaten ev sahiplerinden talep ediliyor.

Aidatı ödemeyen kiracı ev sahibine haciz getirir mi?

KİRACI ÖDEME YAPMAZSA NE OLUR?

usakgundem.com'da yer alan içeriğe göre; Aidat ödemelerinden hem kiracılar hem de ev sahipleri sorumludurlar. Kiraya verdiğini ve kiracının ödemesi gerektiğini belirterek ev sahibi işin içinden çıkamaz ve hatta eğer kiracı evi tahliye etmiş ve aidat borcu kalmışsa bu aidatın tahsilini yönetimler direkt ev sahibi ile yapabilmektedirler. Kiracılar hakkında yönetimler bu durumda herhangi bir işlem yapamıyorlar. Sadece ev sahibi aidat borcunu ödeyerek mahkeme yoluyla bu parayı kiracıdan tahsil edebilirler ki o da uzun bir süreç gerektiriyor.

Öte yandan bir kiracı aidat ödemesi yapmadığında yönetimler birikmiş olan aidat borçları için yasal işlem başlatıp icra yoluna gidebilir. Buna göre, kiracı aidat ödemesi yapmadığı için ev sahibi icraya verilebilir. Bundan dolayı da ev sahibi bir anda karşısında haciz işlemini görebilir. Bunun yasal olarak mümkünatı bulunuyor. Bu duruma düşmek istemeyen ev sahiplerinin yapmaları gereken ise kiracıların aidat ödemelerini düzenli olarak takip etmek ve ödemelerin yapılmasını sağlamaktır.

Nisan 2023'te 6.7 milyon TL olan ev, bugün 8 milyon 750 bin TL: Kiracılar lüks bir sitenin aidatı kadar kira ödüyor!

İstanbul'da konut sitesi aidatları 50 bin TL'yi buldu!

İzmirliler konut sitesi aidatlarıyla savaşıyor! Aidatlar 9 bin 500 TL'ye kadar yükseldi...


Geri Dön