Kent Haberleri

Aile Bakanı Derya Yanık’tan maddi yardım müjdesi! Bu ödeme mart ayında yatacak! Bu parayı hemen alın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, evlerinde bakıma ihtiyaç duyan engelli, yaşlı ya da hasta vatandaşlar için evde bakım maaşı ödemelerinin yapılacağını duyurdu. Bakanlık, yaptığı duyuruda evde bakım maaşının mart ayında hesaplara yatacağını belirtti.  Evlerinde bakıma ihtiyaç duyan engelli, yaşlı ya da hasta vatandaşlara yönelik ödenen evde bakım parasını almak isteyen ihtiyaç sahipleri, bu paranın ne zaman hesaplara yatacağını merak ediyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay düzenli olarak belirli miktarlarda ödenen evde bakım aylıkları en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Evlerinde bakıma ihtiyaç duyan engelli, yaşlı ya da hasta vatandaşlara yönelik ödenen evde bakım parasını almak isteyen ihtiyaç sahipleri, bu paranın ne zaman hesaplara yatacağını merak ediyor.

EVDE BAKIM PARASI NE KADAR OLDU?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 2022 yılında 3 bin 336 Türk Lirası tutarında ödenen evde bakım aylığının yeni tutarının 4.337 Türk Lirası olduğu ifade edildi.

Peki, evde bakım maaşı ne zaman yatacak? Evde bakım maaşının yatıp yatmadığı nereden öğrenilir? İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

EVDE BAKIM MAAŞI NE ZAMAN YATIYOR?

Evde bakım maaşları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ayın 15’i ila 31’i arasında ödeniyor. Bu kapsamda, evde bakım maaşı alan ihtiyaç sahibi vatandaşlar, maaşlarını bu aralıkta alabilecekler.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı almak isteyen vatandaşların aşağıdaki koşulları yerine getirmesi gerekiyor:

Evde bakım parası almak için ev halkının tüm net geliri toplanarak ev halkı sayısına bölünüyor.

Evde bakım maaşı almak için ihtiyaç sahibi vatandaşın ikametinin bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl ya da varsa 'İlçe Müdürlüklerine' başvuru yapılıyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA E-DEVLET

e-Devlet'in "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" sayfasından evde bakım maaşı sorgulanabiliyor. Sisteme kayıtlı olan ihtiyaç sahibi kişiler, şifreleri ve T.C kimlik numaraları ile sorgulama yapabiliyor. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sekmesinin altında bulunuyor.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI

Ayçiçek yağında son zamanların en büyük indirimi! Fiyatları gören gözlerine inanamadı!

Çiftçiye peş peşe yeni hibe çağrısı! Detaylar belli oldu! Hemen bakın!

Akaryakıtta devrim gibi bir gelişme! Sürücülerin başına talih kuşu kondu!