Kent Haberleri

Aile Bakanı Derya Yanık’tan yeni yardım müjdesi! Ev kadınlarına 2 bin TL verilecek! Hemen başvurun!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, sosyal devlet olma anlayışı ile milyonlarca vatandaşa her ay düzenli yardım parası yatırıyor. Bakanlık tarafından sağlanan bu sosyal yardımlardan ev hanımları da nasibini alıyor. Bakanlığa başvuran dar gelirli kişiler nakdi yardım imkânından yararlanabiliyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ihtiyaç sahibi kişilere sık sık yardım ödemesi yapıyor. Bakanlığa başvuran dar gelirli kişiler nakdi yardım imkânından yararlanabiliyor. Bu kez yardım ödemesi duyurusu ev kadınları için geldi. Ev kadınlarına devletten 2 bin lira değerine sosyal destek verilecek. Bakanlık, yardımı almak isteyen ev kadınlarının başvurularına Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından veya e-Devlet'ten yapmaları gerektiğini ifade etti. Ev kadınlarının bu desteği alabilmesi için bazı şartları sağlaması gerekiyor.

KİMLER DEVLETTEN YARDIM ALABİLİR?

Ev kadınlarına yönelik devlet yardımları yardıma muhtaç vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Öncelikle bu yardımlar eşi vefat eden kadınlara veriliyor. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, eşi vefat eden kadınlara iki ayda bir 2 bin lira ödeme yapıyor. Bu sayede ev kadınları her ay bin lira ödeme almış oluyor. Eşi vefat eden ve düzenli geliri olmayan kadınlar 12 ay boyunca aralıksız bu ödemeden yararlanıyor.

İşte detaylar...

Ev kadınlarına yapılan bu ödemeden faydalanabilmek için vefat eden eşinin nikahlı eşi olması gerekiyor. Aynı zamanda, eşini kaybeden kadının herhangi bir işte çalışmıyor olması şartı da aranıyor. Yani yalnızca çalışmayan ev kadınları devletten sosyal yardım alabiliyor. Ayrıca, söz konusu yardımı alan kadının nikahsız bir şekilde başka biriyle birlikte yaşaması ve bu durumunda tespit edilmesi durumunda nakdi yardım kesiliyor. Bakanlık tarafından verilen bu yardımı alan kadının başka biriyle evlenmesi halinde de verilen yardım ödemesi kesiliyor.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIYOR?

Bakanlığın ev kadınlarına yönelik olarak sunduğu yardım ödemelerine başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından yapılıyor. İkamet ettiğiniz şehirde bulunan Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na T.C kimlik kartınızla birlikte gitmeniz halinde başvuru işlemlerinizi yapabilirsiniz. Başvuru süreci yaklaşık 10 gün devam ederken, 10 gün içinde sonuç size bildiriliyor. Olumlu sonuç alan kadınlar ödemesini almak üzere T.C kimlik kartı ile birlikte PTT şubesine gidebiliyor.

İslam Memiş yine haklı çıktı! Bu sefer bir gram altını olanı bile uyararak “Sakın bu tuzağa düşmeyin!” dedi!

ING’den alkışlanacak hareket! Karşılıksız 10 bin TL verecek! İhmal etmeden siz de alın!

Tarım Bakanlığı’ndan çiftçilere yeni ödeme müjdesi! Karşılıksız 250 bin TL verilecek! Bu parayı mutlaka alın!