Kent Haberleri

Aile Bakanı Yanık'tan personel alımı ve yardım müjdesi! Kimse beklemiyordu! Bakan Yanık peş peşe açıkladı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, şubat ayı sonunda kamu kurumlarına 2 bin 323 engellinin memur olarak atanacağını ve aynı zamanda engelli vatandaşların EKPSS ücretlerinin karşılanacağı müjdesini verdi. Yanık, bu sayede kamuda çalışan engelli memur sayısının 67 bin 985’e yükseleceğini hatırlattı

Engelli bireylerin sadece ihtiyaçlarını karşılamayı değil, onların çalışma hayatına katılmalarını da önemsediklerini vurgulayan Bakan Yanık, şubat ayı sonunda 2 bin 323 engelli bireyin kamuya memur olarak yerleştirileceğini ve aynı zamanda engelli vatandaşların EKPSS ücretlerinin de karşılanacağını belirtti. Yanık, bu sayede kamuda çalışan engelli memur sayısının 67 bin 985’e yükseleceğini hatırlattı.

Peki, kamuya engelli memur alımı ne zaman? Engelli memur alımı tarihleri belli oldu mu? İşte detaylar…

2 BİN 323 ENGELLİ MEMUR ALIMI NE ZAMAN? 

Engellilerin hayatın içinde yer almalarının önemli unsurlarından biri direkt üretime katılmaları olduğunu söyleyen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, onların hayatın her alanında var olmalarının önündeki engelleri kaldırmanın da istihdam ağını güçlendirmekten geçtiğini belirtti.

Bakanlık olarak her vatandaşın çalışma hayatına katılabilir anlayışı ile engelli bireylere istihdam imkanlarını artıracak çalışmalar yürüttüklerini vurgulayan Yanık, şubat ayı sonu itibarıyla yapılacak yerleştirme için 30 Kasım 2022 tarihinde kamu kurumları tarafından 2 bin 323 kadro talebinde bulunulduğunu aktararak, adayların ÖSYM’nin yayımladığı Tercih Kılavuzu'na göre 13 Ocak 2023 tarihinde tercihlerini tamamladıklarını belirtti.

KAMUDA ÇALIŞAN ENGELLİ MEMUR SAYISI 67 BİN 985’E YÜKSELECEK 

2002 yılında kamuda çalışan engelli sayısının 5 bin 777 olduğuna dikkati çeken Yanık, son 20 senede atanan engelli memur sayısıyla birlikte 12 kat artarak 65 bin 662’ye yükseldiğinin altını çizerek şunları söyledi;

“2023 Şubat ayı sonunda Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle 2 bin 323 engelli vatandaşın kamuya memur olarak yerleştirilmesini gerçekleştireceğiz. Böylelikle kamuda çalışan engelli memur sayımızı 67 bin 985’e çıkaracağız. Amacımız, engellilerimizin istihdam ve girişim olanaklarını geliştirerek sosyal hayata, günlük hayata, istihdam hayatına doğrudan ve engelsiz diğer bireylerimiz kadar eşit bir biçimde katılabilmelerini sağlamak.”

ENGELLİ VATANDAŞLARIN EKPSS ÜCRETİ KARŞILANIYOR 

Kamuda engelli memur istihdamı için Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS) uygulamasının 2012 yılında başladığını hatırlatan Bakan Yanık, bakanlık olarak engelli vatandaşların EKPSS ücretini karşılamayı sürdürdüklerini söyledi.

Bakan Yanık, 2023 EKPSS için Bakanlık bütçesinden 11 milyon 832 bin 875 lira sınav ücretinin Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı’na (ÖSYM) aktarıldığını da sözlerine ekledi.

Aile Bakanı Derya Yanık peş peşe açıkladı! Başvuran herkese 4.300 bin TL destek ödemesi! Süresi dolmadan başvurun!

Aile Bakanlığı’ndan bir destek ödemesi müjdesi daha! Başvuran herkese çıkıyor! Bu parayı hemen alın!

Aile Bakanlığı’ndan bir destek ödemesi daha! Yaşlılar bu habere çok sevinecek! Bu parayı hemen alın!