Kent Haberleri

Aile Bakanlığı 12 ay boyunca bu kadar tutarda bir ödeme yapacak! Ödeme almayanlar haber size

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik destek ödemeleri sağlanmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından vatandaşlara ciddi miktarda para ödemesi 12 ay boyunca gerçekleştirilecek. Ancak Aile Bakanlığı desteklerinden haberdar olmayan çok sayıda ihtiyaç sahibi vatandaşımız da var

Aile Bakanlığı tarafından sağlanan desteklerden sağlanan çok sayıda vatandaşımız var. Ancak Aile Bakanlığı desteklerinden haberdar olmayan çok sayıda ihtiyaç sahibi vatandaşımız da var. Bu vatandaşlarımız için konuyla ilgili detaylı bilgi yayınlandı. 

Aile Bakanlığı tarafından önemli bir açıklama yapıldı. 18-69 yaş arasını yakından ilgilendiren gelişmelerin detayları belli oldu. Sosyal destek ödemeleri tüm hızıyla devam ediyor. Peki, kimler bu destek yararlanabilir? İşte merak edilen detaylar..

Vatandaşlar son dönemde internet üzerinden destek ödemelerini araştırıyor. Sosyal destek ödemelerinin ne kadar süre yapılacağı belli oldu. İşte merak edilen bütün detaylar ve ödemelere ilişkin son gelişmeler: 

18 yaşını tamamlamış gençlere veriyor. Ödemelerin miktarı 1.250 TL’ye kadar çıkabiliyor. Fakat gelir durumuna göre ödemelerin miktarında değişmeler olabiliyor. E-Devlet sistemi üzerinden kimlik numarası ve şifresi ile giriş yapabilirsiniz.

 

Aile destek paketinden faydalanabilmek için hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birine denk olması gerekiyor. Bunun dışında aile destek paketinden 4A maddesinde yer alan kamu işçileri, 5510 sayılı kanunun 4C maddesinde değerlendirilen kamu personelleri, SGK üzerinden maaş alanlar, emekli maaşı olanlar, İŞKUR üzerinden işsizlik maaşı ya da kısa çalışma ödeneği alan kişiler aile destek paketinden faydalanamıyor.