Kent Haberleri

Aile Bakanlığı 2023 Ocak ayı devlet destek parasını yatırdı mı? Aile Destek Paketi ödemesine zam mı geldi?

Aile Destek Paketi Ödemelerinden faydalanan vatandaşlar ödemelerin hesaplara ne zaman yatırılacağını sorguluyor. Peki, 2023 Ocak ayı devlet destek parası yattı mı? Aile Destek Paketi ödemesine zam mı geldi? İşte detaylar...Başvuru yapan vatandaşlar Aile Destek ödemelerinin ocak ayının kaçında yattığına yanıt arıyorlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelere ödenen sosyal yardım parasının ne zaman yatacağı merak ediliyor. Başvuru yapan vatandaşlar Aile Destek ödemelerinin ocak ayının kaçında yattığına yanıt arıyorlar. 

 

Aile Destek Programı ödemeleri her ay yapılıyor. Hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre ödemeler 850 lira- 1.250 TL arasında değişen tutarlarda olarak hesaplara yatırılıyor. Yardımdan yararlanan vatandaşlar "2023 Ocak ayı devlet destek parası yattı mı? Aile Destek Paketi ödemesine zam mı geldi?" sorularına yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

OCAK AYI AİLE DESTEK YARDIMI HESAPLARA YATTI MI?

Yılbaşı öncesi aile destek parası hesaplara yatırılmaya başlanmıştı. 29 Aralık 2022 tarihinde açıklama yapan Bakan Yanık, 'Türkiye Aile Destek Programı' ödemelerini öne çekerek hak sahiplerinin hesaplarına yatırmaya başladıklarını belirtti.

 

AİLE DESTEK YARDIMINA ZAM MI GELDİ? NE KADAR OLACAK?

Aile destek yardımı ödemelerinin, asgari ücret zammı sonrası artıp artmayacağı sorgulanmaya başlandı. Bakanlık ödeme tutarını geçtiğimiz aylarda 850 TL-1250 TL olarak güncellemişti.

Aile Destek Programı ödemelerinin 2023 yılında ne kadar olacağına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından konu hakkında resmi açıklama geldiğinde haberlerimiz güncellenecektir.

Aile Destek Paketi  başvuru şartları neler? İşte detaylar...

OCAK 2023 AİLE DESTEK PROGRAMI ÖDEMELERİ NE KADAR?

Kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre hesaplanan Aile Destek Programı ödemelerinde, gelir miktarına göre yardım tutarı farklılık gösteriyor. Bu kapsamda hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şu şekilde:

450 lira ve altı olanlar: 1.250 lira .

450 lira üzeri - 911,15 lira ve altı olanlar: 1.100 lira 

911,15 lira üzeri - 1372,30 lira ve altı olanlar: 950 lira 

1372,30 lira üzeri - 1833,45 liradan az olanlar: 850 lira alacak.

AİLE SOSYAL YARDIM BAŞVURULARI NEREDEN YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet'ten veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılabilir.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

Aile Destek Programı başvuruları ile ilgili detaylar vatandaşlar tarafından merak ediliyor.  850 - 1.250 lira arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi yapılıyor. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı yapılacak söz konu destek programı bitmiş olacaktır.

 

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde noter, memur veya muhtar olarak çalışan veya yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi veya kişilerin bulunması, durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacak.

Ayçiçek yağına vergi indirimi! 15 gün sonra fiyatlar peş peşe dibi görecek!

Memur ve memur emeklisinin gözleri fal taşı gibi açılacak! Promosyon yarışı başlıyor! Tam 45 bin lira... Hemen bakın!

Benzine bu gece 67 kuruş zam geliyor! Sürücülere büyük şok! Opet, BP, PO, Total, Shell 16 Ocak 2023 fiyat listesi