Kent Haberleri

Aile Bakanlığı 2023 sosyal destek ödemelerine okkalı zam yaptı! Tek tek açıklanan yüzde 30'luk bu zammı aman kaçırmayın

Aile Bakanlığı 2023 sosyal destek ödemelerine okkalı zam yaptı... Tek tek açıklanan yüzde 30'luk bu zammı aman kaçırmayın...Söz konusu bu destekten faydalananlar "SED yardım ödemeleri 2023 hesaplara ne zaman yatacak, destek ödemelerine zam geldi mi?" sorularının yanıtlarını araştırıyor

Yeni yılda emekli maaşları ve asgari ücret zammından sonra sosyal yardım ödemelerinde artış yaşanıp yaşanmayacağı da pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor.

Söz konusu bu destekten faydalananlar "SED yardım ödemeleri 2023 hesaplara ne zaman yatacak, destek ödemelerine zam geldi mi?" sorularının yanıtlarını araştırıyor.

Aile Bakanlığı 2023 sosyal destek ödemelerine okkalı zam yaptı... Tek tek açıklanan yüzde 30'luk bu zammı aman kaçırmayın...

 

Aile Bakanlığı 2023 sosyal destek ödemelerine okkalı zam yaptı... Tek tek açıklanan yüzde 30'luk bu zammı aman kaçırmayın...

SED DESTEK ÖDEMESİ 2023 HESAPLARA YATTI MI?

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, SED yardım ödemeleri için yeni yılda yüzde 30'luk artışa gidildi.

Verilen bilgilere göre, merakla beklenen SED ödemeleri hesaplara yattı. 

2023 SED YARDIMI NE KADAR OLDU 2023 ?

-Çocuk (Okul öncesi) 2059,99 TL
-Çocuk (İlköğretim) 3090,00 TL
-Çocuk (Ortaöğretim) 3295,99 TL
-Çocuk (Ortaöğretim çağında okumayan) 2059,99 TL
-Çocuk (Yükseköğretim) 3708,00 TL
-Kuruluş bakımından ayrılan gençler 1,648,00 TL

 

SED BAŞVURU ŞARTLARI 2023 DETAYLARI

Sosyal ve Ekonomik Destek hizmetinden yaralanabilmek için şartlar aranıyor;

-Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

-Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya, yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları sebebiyle, sosyal hizmet kuruluşlarından ya da koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna ya da eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü olduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlarla hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya hayatını kaybeden kişilerin çocukları.

Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik kapsamında değerlendirilmekte ve inceleme sonucu uygun görülenler destekleniyor. 


Aile Destek Programında son dakika! Hesaplara 850 TL, 950 TL, 1.100 TL ve 1.250 TL yatırılıyor! Aman kaçırmayın

Gram altını olanlar hemen bakın! Altının Efendisi İslam Memiş tek tek açıkladı, bu açıklamayı duyanlar resmen mest oldu!

Çocuğu olan ailelere resmen Şubat 2023 müjdesi geldi! Paralar hesaplara peş peşe yatırılıyor! Almayı sakın unutmayın!