Kent Haberleri

Aile Bakanlığı 2.604 TL ödeyecek. Almak için tek bir şart var

Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi ailelere yönelik ödemeler tam gaz devam ediyor. Bakanlık tarafından önemli bir kalemde daha ödeme gerçekleştirilecek. İşte Bakanlığın yapacağı ödemenin detayları... Emekli vatandaşlara ödenecek paraların hesaplarına kadar netleştirildiği öğrenildi

Ülkemizde vatandaşlar tarafından açıklamaları en çok takip edilen bakanlıklar arasında yer alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın emekli vatandaşlar hakkındaki emekli ödeme planlarını da hazırladığı öğrenildi. Emekli vatandaşlara ödenecek paraların hesaplarına kadar netleştirildiği öğrenildi. 

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “Yaşlı Aylığı” yardım programı altında 65 yaş üstü vatandaşlara destek ödemesi yapıyor. Sosyal güvencesi olmayan ya da aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşinin dikkate alınmasıyla kişi başına düşen aylık gelirin net asgari ücretin 1/3’ünden az olan 65 yaş üstü vatandaşlara destek ödemesi yapılmaktadır. ( 2023 yılı için 2.835,60 TL)

Yaşlılık aylığı almak isteyen kişilerin ikamet ettikleri yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) başvuru yapması gerekir. Başvuru yapan kişinin başvurusu en geç bir ay içerisinde sonuçlanmaktadır ve başvurusu onaylanan kişilere destek ödemesi yapılmaktadır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi vatandaşlar için sunduğu bu yardım ödemesinden yararlanmak için 65 yaş üzerinde olmak gerekir. Ayrıca SGK’dan gelir ve aylık hakkı olmayan, SGK’ya prim ödemeyen ve muhtaçlık sınırından daha az geliri olan vatandaşlara 65 yaş aylığı verilmektedir.  Bunun yanı sıra aylık gelirin asgari ücretin üçte birinden daha az olması gerekmektedir. Ayrıca nafaka ya da harçlık almaması da gerekli olan şartlar arasındadır.

Yaşlılık aylığına başvuru yapmak isteyen 65 yaş üstü kişiler ile bu kişilerin vasisi ya da vekili başvuru işlemini gerçekleştirebilir. Başvuru yapmak isteyen kişiden istenilen belgeler kimlik belgesidir.

Yaşlılık aylığı hak sahiplerine 3 ayda bir destek ödemesi yapılmaktadır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın sağladığı bu destek ödemesi, asgari ücrete yapılan yüzde 54,66 zam oranıyla birlikte asgari ücret 8 bin 506 TL olurken, 65 yaş aylığı da 2 bin 604 TL’ye yükseltildi. Yaşlılık aylığı şartlarını sağlayan ve başvurusu onaylanan kişilere Ziraat Bankası’ndan ya da PTT üzerinden ödeme yapılmaktadır.