01 / 05 / 2024

Aile Bakanlığı açıkladı! Çocuklu ailelere her ay para desteği sürüyor...

Aile Bakanlığı açıkladı! Çocuklu ailelere her ay para desteği sürüyor...

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal yardım ödemeleri yapılmaya devam edildiği açıklandı. Bu kapsamda, Aile Bakanlığı’nın aylık sosyal yardımına başvurular artarak devam etmekte. İşte haberin ayrıntıları...



Türkiye’de ihtiyaç sahibi vatandaşların sayısının artması sosyal yardımlara gösterilen ilginin de artamsını sağladı. Sosyal yardımlar ise Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından vatandaşlara verilmekte. Bu sosyal yardımları alacak olan kişilerin Aile Bakanlığı’na başvuru yapmaları lazım. Fakat koşulları sağlamayanların başvuruları onaylanmadığı için gerekli olan koşullar vatandaşlar tarafından merak edilmekte.

AİLELERE HER AY DESTEK VERİLECEK!

Günümüzde, ihtiyaç sahibi ailelere Aile bakanlığı tarafından her ay destek yapılmaktadır. Çok yüksek tutarlı bir destek olmayan bu sosyal yardım ile aileler ihtiyaçlarının bir kısmını karşılama imkan sağlıyor. Bunun için de Aile Bakanlığı’nın tamamen ailelere yönelik olan Türkiye Aile Destek Programı’nın koşulları araştırılıyor.

GEREKLİ ŞARTLAR NELER? 

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ailelere yapılan sosyal yardımdan yararlanabilmek için vatandaşların gelir şartını yerine getirmeleri gerekiyor. Bu imkandan faydalanmak isteyenlerin hane içi aylık kişi başı ortalama gelirlerinin net asgari ücretin üçte birinden fazla olmaması gerekiyor. Bu rakam da 3.800 TL’ye karşılık oluyor. Bu rakam aşılırsa Aile Bakanlığı bu aileleri yardım kapsamının dışında bırakıyor.

Aile Bakanlığı açıkladı! Çocuklu ailelere her ay para desteği sürüyor...

NE KADAR ÖDEME YAPILIYOR?

Türkiye Aile Destek Programı kapsamında yapılan sosyal yardımlar kategorilere ayrılarak uygulanıyor. Ailelerin kişi başı aylık ortalama gelirlerine bakılarak sosyal yardım ödemesi gerçekleşiyor.Buna göre de ortalama gelirleri aylık 450 Türk Lirası’nın altında olanlara 1.250 Türk Lirası, 450 Türk Lirası ile 911 Türk Lirası arasında olanlara 1.100 Türk Lirası, 911 Türk Lirası ile 1.372 Türk Lirası arasında olanlara 950 Türk Lirası, 1.372 Türk Lirası ile 3.800 Türk Lirası arasında olanlara 850 Türk Lirası aylık ödeme yapılıyor. Buna göre, Aile Bakanlığı’nın ilgili sosyal yardımında çocuklar için de ayrıca bir ödeme yapıldığı kaydedildi.

Aileler çocuk sayılarına göre aldıkları sosyal yardımın üzerine ayrıca bir de ek ödeme alabiliyorlar. Ayrıca, bakanlık tarafından verilen bilgilere göre 1-2 çocuklu ailelere 350 Türk Lirası, 3 çocuklu ailelere 450 Türk Lirası, 4 çocuklu ailelere 550 Türk Lirası, 5 ve üzerindeki sayılarda çocuklu ailelere 650 Türk Lirası ek yardım veriliyor.

Aile ve Gençlik Fonu yasalaştı! Fonun kaynakları neler?

Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi kapsamında hesaplara 582 milyon TL yatırıldı!

Aile ve Gençlik Fonu kanun teklifi, Meclis Genel Kurulu’na geldi!

Aile Bakanlığı’ndan 200 bin TL konut desteği fırsatı! Başvuru şartları neler?

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön