28 / 04 / 2024

Aile Bakanlığı açıkladı! Kamu kurumuna personel alımı başladığı duyuruldu...

Aile Bakanlığı açıkladı! Kamu kurumuna personel alımı başladığı duyuruldu...

Yayımlanan son personel alım ilanları kapsamında, Aile Bakanlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Kurumu’nca yapılan açıklamada, temizlik görevlisi alımı yapılacağı kaydedildi. Bu süreçte, başvuru şartları ve ilan hakkında merak edilenler ve haberin detayları...



Kamu personel alımlarına her geçen gün bir yenisi daha eklenerek sürüyor. Aile Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında da Bakanlık bünyesine 21-49 yaş arasında temizlik görevlisi alımı yapılacağı duyuruldu. Başvuruların başladığı ve son başvuruların ne zaman alınacağı da kaydedildi.

Bakanlık bünyesinde verilen son haber doğrultusunda, çalıştırılmak üzere toplam da 7 temizlik görevlisi alımı yapılacaği ve aday olmak isteyenler için başvuru sürecine ilişkin detaylar da belirtildi.

BAŞVURULAR NE ZAMAN SONA ERECEK?

Başvuruda bulunacak adaylar için detaylar ise şöyle belirtildi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı üzerine personel alınacak. Bu kapsamda, 7 temizlik işçisi kadrosu için adaylar başvurularını en geç 18 Aralık 2023 tarihine kadar yapabilecekleri kaydedildi.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuruda bulunmak isteyenler için başvuru şartları de tek tek açıklandı. Açıklama kapsamında, Bolu Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı için başvuru şartları şu şekilde:

- Adayların en az lise mezunu olması gerekmektedir.

-Adayların 21-49 yaş aralığında olması gerekiyor.

- Yaşlı Bakımı alanlarından eğitim almış olmak ya da Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanından MEB belgesine sahip olunması.

- Erkek adaylar için askerlikle ilişiğinin olmaması.

- B sınıfı sürücü ehliyetine sahip olmak.

- Aktif bir şekilde araç kullanabiliyor olunması.

Bakanlık tarafından  belirtilen şartları taşıyan adaylar en geç 18 Aralık 2023 tarihine kadar başvurularını şahsen Aktaş Mahallesi Taşhancılar Caddesi No:2 Bolu adresine direkt olarak başvuruda bulunmaları gerekmektedir.

Aile Bakanlığı açıkladı! Kamu kurumuna personel alımı başladığı duyuruldu...

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI KİME BAĞLI?

Aile ve Sosyal Bakanlığı 13.11.2004 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan kanun kapsamı ile yürürlüğe giren 5256 sayılı Teşkilat Kanunu ile Başbakanlığa bağlı Aile ve Sosyal Araştırmalar Genel Müdürlüğü olarak yeniden yapılandırılmış bir durumdur.

SOSYAL HİZMETLER NEYE BAKAR?

Sosyal Hizmetler müdürlüğü, ekonomik, sosyal ve kültürel anlamda sorunları olan kişi, grup ya da toplulukların sıkıntılarını tespit ederek bu sorunları özümlemelerine yardımcı olan sosyal hizmet uzmanı; kişinin, ailenin veya toplumun çevresinde kendinden bağımsız olarak yer alan olumsuz koşulları ortadan kaldırmasına destek olan bir kurumdur.

Aile Bakanlığından son dakika açıklaması: Çalışan ya da ev hanımı tüm kadınlara 4 bin TL mi verecek?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı açıkladı! Evde bakım maaşı yattı mı?

Son Dakika: Aralık ayı 65 yaş ve engelli aylıkları hesaplara yatırılıyor!


 


Geri Dön