Kent Haberleri

Aile Bakanlığı başvurusu onaylanan herkese 2.500 TL verecek! PTT'den anında çekeceksiniz! İşte başvuru kriterleri...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yapılan ödemeler tüm hızıyla devam ediyor. Bakanlık doğal gaz destek yardımına başladı. Peki, destekten kimler faydalanacak? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ısınma yardımı alanlar "Doğal gaz destek ödemeleri başladı mı, ne zaman başlayacak?" sorularına yanıt arıyor.

 

Ocak ayının son günleriyle birlikte doğalgaz desteği ödeme takvimi vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirlilere yapılan ödemeler, ısıl harita baz alınarak tespit edilen tutarlarla iki dönemde veriliyor. 

Aile Bakanlığı başvurusu onaylanan herkese 2.500 TL verecek! PTT'den anında çekeceksiniz! İşte başvuru kriterleri...

Doğalgaz desteğinden faydalananlar "Doğalgaz Ocak ayı destek ödemeleri yattı mı" sorusuna cevap arıyor. Aile Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine yapılan ödemeler, ısıl harita baz alınarak belirlenen tutarlarla iki dönemde veriliyor.

DOĞALGAZ YARDIMI HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

Ahaber'de yer alan detaylara göre, Bakanlık, 3294 sayılı Kanun kapsamında olan ya da dönemsel ihtiyaç sahibi olup temel ihtiyaçlarını karşılayamkta zorluk çekenlere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca belirlenen hanelere doğal gaz desteği veriyor.

 

Bu yılın son 3 ve yeni yılın ilk 3 ayı olmak üzere 6 aylık zaman dilimde ödenen doğal gaz desteği kapsamında, senenin son 3 ayı için planlanan ödemeler ihtiyaç sahiplerinin hesaplarına yatırıldı.

Bir sonraki doğal gaz ödemesinin ise Şubat ayı içinde hesaplara aktarışacak.

Aile Bakanlığı başvurusu onaylanan herkese 2.500 TL verecek! PTT'den anında çekeceksiniz! İşte başvuru kriterleri...

DOĞALGAZ DESTEĞİ ÖDEMELERİ KAÇ TL?

Dar gelirli hanelere ödenen doğalgaz yardımı Isıl harita baz alınarak belirlenerek yıllık 900 lira ile 2.500 lira arasında ödeme yapılıyor.

 

DOĞALGAZ DESTEĞİ BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIR?

Doğal gaz desteği başvuru işlemleri e-Devlet'ten yapılıyor. T.C. kimlik no ve şifresiyle Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, " Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti" sayfasına giriş yapan kişiler kimliklerini doğrulayarak başvurularını gerçekleştirebilirler.

Doğal gaz yardımı ödemeleri hak sahiplerinin PTT kartına yatırılıyor. Başvuru sonucu hak sahibi durumunda olan vatandaşlar PTT'ye doğalgaz faturalarını ibraz ederek destekten faydalanıyor.

Aile Destek parasına zam geldi mi? Şubat yeni ay ödemeleri hesaplara ne kadar yatacak?

Aile Bakanlığı'ndan yardım alanlar acil baksın! Sosyal destek ödemelerine yüzde 30 zam müjdesi! O tarihte hemen...