Kent Haberleri

Aile Bakanlığı başvurusu onaylanan hesaplara her ay hemen 1250 TL para yatırıyor! 

Aile Destek Paketi ödemelerinden faydalanan vatandaşlar hesaplara her ay 850 ile 1250 TL arasında destek ödemesi yapıyor. Peki, Aile Destek ödemelerinden kim nasıl faydalanacak? İşte detaylar...12 ay süreyle her ay hesaplara yatırılan Aile Destek Programı’nın son aylarına gelindi

Aile Destek Programı ödemeleri gündemde yer almaya devam ediyor. 12 ay süreyle her ay hesaplara yatırılan Aile Destek Programı’nın son aylarına gelindi. Temmuz ayının ödemesiyle beraber sona erecek destek programı için dar gelirlilere ödenen tutar 850 ile 1250 lira arasında değişiyor.

Peki, mayıs ayı aile destek ödemeleri hesaplara yattı mı, ne zaman yatacak? İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar…

Mayıs ayının sonlarına doğru geldiğimiz bu dönemde vatandaşlar, "Aile Destek ödemeleri hesaplara yattı mı? Aile destek ödemeleri ne zaman yapılacak?" sorularına yanıt arıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen destek en fazla 12 ay süreyle dar gelirli vatandaşlara veriliyor. Bu doğrultuda hak sahipleri Mayıs ayı maaşının ne zaman hesaplara yatacağını sorguluyor.

Peki, Mayıs ayı Aile Destek Paketi ödemeleri hesaplara yattı mı, Aile Destek Paketi başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar…

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet'ten ya da ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gerçekleştiriliyor.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI

-Türk vatandaşı olmaması,

-Mavi Kart sahibi olması

-Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

-18 yaşından küçük olması,

-Hanesinde memur, noter ya da muhtar olarak çalışan veya yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi yahut kişilerin bulunması, kapsamında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

MAYIS AYI AİLE DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATTI MI?

Mayıs ayı aile destek ödemelerinin yapılacağı tarih henüz açıklanmadı. Ödemenin yapılacağı tarih belli olduğu zaman haberimize eklenecek.

AİLE DESTEK ÖDEMESİ KAÇ LİRA?

Aile Destek Programı ödemelerinde, gelir miktarına göre yardım tutarı farklılık göstermektedir.

Bu doğrultuda hane içinde kişi başına düşen aylık gelir aralığına göre ödeme tutarları şöyle:

450 TL ve altı olan haneler: 1.250 TL alacak.

450 TL üzeri - 911,15 TL ve altı olan haneler: 1.100 TL alacak.

911,15 TL üzeri - 1372,30 TL ve altı olan haneler: 950 TL alacak.

1372,30 TL üzeri - 1833,45 TL'den az olan haneler: 850 TL alacak.

Altın sahalara geri dönüyor! Gram altın yükseliyor! Kuyumcuya gitmeden önce acil bakın! 26 Mayıs 2023 altın fiyatları

65 yaş aylığı, evde bakım parası, engelli maaşında ara zam şoku! Maaşlar yükselecek mi? Bu rakamlara göz atın!