Kent Haberleri

Aile Bakanlığı bombayı patlattı...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın öncülüğünde öğrencilere yönelik çok önemli bir destek ödemesi gerçekleştirilecek. İşte destek ödemesinin detayları... Yeni gelen bakan ve yönetiminin destek ödemelerine devam etmesi bekleniyor ancak bir yandan bakanlık bünyesinde başka konulara da eğiliniyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nda devir teslim töreni gerçekleştirildi. Yeni gelen bakan ve yönetiminin destek ödemelerine devam etmesi bekleniyor ancak bir yandan bakanlık bünyesinde başka konulara da eğiliniyor. İşte o konulardan biri hakkında çok önemli bir gelişme yaşandı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan başarı teşvik programı ile ilgili detaylar araştırılmaya başlandı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: “ Sosyal yardım alma hakkına sahip ailelerimize mensup, devlet okullarında okuyan ve sınıflarında dereceye giren ilk ve ortaöğretim öğrencilerimize net asgari ücretin yüzde 60’ına kadar, yükseköğretim öğrencilerimize net asgari ücret kadar dönem arasında yapılacak şekilde başarı desteği vereceğiz” dedi.

 

Açıklamalarının devamında dört senelik örgün eğitim yapan yükseköğretim kurumlarını kazanan öğrencilere de aylık 100 TL’lik destek ödemesi yapılacağı da belirtildi. YÖK’ün belirlemiş olduğu dünyada ilk 500 üniversiteye girme hakkı kazanan öğrencilere de başarı desteklerinin sağlanacağı da açıklandı.

Sosyal yardım ödemeleri alan hanelerde meslek lisesi mezunu olan öğrencilere liseden sonrası meslek edindirme kurslarına giderek iş hayatına girecek olan gençlere de net asgari ücrete orantılı destek ödemesi yapılacağı da belirtildi. Aynı durumdaki ailelerin evlatlarına işe girmek için gerekli merkezi sınavlar, spor, sanat, bilim yarışmalarına katılmak isteyen öğrencilerin de ihtiyaçlarının karşılanacağı açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ayrıntılarını açıklayacak olduğu bu programlar için 1,5 milyar liralık bir bütçe ayırıldığı da belirtildi.

Başarı Teşvik programı kapsamında ilkokul, ortaöğretim, üniversite öğrencilerine destek ödemesi yapılacağı açıklandı. İlkokul ve ortaöğretim düzeyindeki öğrencilerin sınıfta ilk 3’e ve okulda ilk 5’e girmeyi başarması halinde net asgari ücretin yüzde 60’ı kadar senede 2 defa ödeme yapılacağı belirtildi.