Kent Haberleri

Aile Bakanlığı bu kişilere 850 TL para verecek!

Aile Bakanlığı, Türkiye'deki sosyal yardım programları kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak amacıyla, İŞKUR'un işe yönlendirme hizmetleriyle iş bulan kişilere aylık 850 TL nakdi yardım yapacak.Bu bağlamda, Türkiye'de yürütülen sosyal yardım programları, ihtiyaç sahibi hanelere düzenli olarak nakdi yardımlar sunmakta ve aynı zamanda istihdam edilebilirliklerini artırmak için İŞKUR (Türkiye İş Kurumu) tarafından işe yönlendirme hizmeti sunulmaktadır

Günümüzde işsizlikle mücadele etmek ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak, toplumun refah düzeyini yükseltmek için büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda, Türkiye'de yürütülen sosyal yardım programları, ihtiyaç sahibi hanelere düzenli olarak nakdi yardımlar sunmakta ve aynı zamanda istihdam edilebilirliklerini artırmak için İŞKUR (Türkiye İş Kurumu) tarafından işe yönlendirme hizmeti sunulmaktadır.

 

3294 sayılı Kanun kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından faydalanan hanelerde ikamet eden 18-55 yaş aralığındaki bireyler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından çalışabilir olarak değerlendirilmekte ve İŞKUR'a bildirilmektedir. İŞKUR, bu sosyal yardım yararlanıcılarını iş görüşmelerine yönlendirerek istihdam edilmelerine destek olmaktadır.

İŞKUR aracılığıyla işe yönlendirilen sosyal yardım yararlanıcıları, Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi'ne bildirim tarihinden itibaren 30 gün içerisinde faydalanabilmektedir. Bu süre zarfında işe yerleştirilen bireylere, İŞKUR tarafından sağlanan işe yönlendirme yardımları nakit olarak verilmektedir. Bu sayede, ihtiyaç sahibi bireylerin hem geçimlerini sağlamaları hem de istihdam edilerek sosyal hayata katılmaları desteklenmektedir.

 

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti tarafından belirlenen bu yardımlar, 1 yıl içerisinde azami 3 defa olmak üzere aylık net asgari ücretin en fazla %10'una kadar yapılmaktadır. 2023 yılı için belirlenen bu tutar, 0-850 TL aralığında bulunmaktadır. Bu yardımların düzenli bir şekilde verilmesi, ihtiyaç sahibi bireylerin ekonomik açıdan daha güvende hissetmelerini sağlamaktadır.

Sosyal yardım programları, ihtiyaç sahibi bireylerin ekonomik güvencelerini artırmanın yanı sıra, istihdam edilebilirliklerini artırarak onları işgücü piyasasına dahil etme hedefini de taşımaktadır. İŞKUR'un işe yönlendirme hizmetleri sayesinde, sosyal yardım yararlanıcılarına istihdam fırsatları sunulmakta ve böylelikle kendi ayakları üzerinde durmaları teşvik edilmektedir.

 

Türkiye'deki sosyal yardım programları ve işe yönlendirme süreci, ihtiyaç sahibi vatandaşlara umut ve destek veren bir mekanizma olarak faaliyet göstermektedir. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile İŞKUR'un işbirliği, istihdamın artırılması ve sosyal adaletin sağlanması yolunda atılan önemli adımlardan sadece biridir.

İş Bankası'ndan son dakika kampanyası! 
SONDAKİKA: DEPREM Mİ OLDU? En son deprem nerede oldu? Az önce sallandık mı? 8 Temmuz 2023!
Altının pimi çekildi! Gram altın ve çeyrek altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 8 Temmuz 2023!
Dolarda kıyamet koptu! 8 Temmuz 2023 pazar dolar, euro ve sterlin kaç TL? Son dakika!