Kent Haberleri

Aile Bakanlığı bu kişilere yardım edecek! 4 bin, 5 bin ve 200 bin TL veriliyor!

Aile Bakanlığı, afet ve acil durumlar karşısında mağdur olan vatandaşlara destek olmak amacıyla yardım programlarını başlattı. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla gerçekleştirilen yardımlarla, vatandaşların temel ihtiyaçları karşılanacak.  Afet ve acil durumlar sonucunda mağdur olan vatandaşların gıda, giyim gibi acil ihtiyaçlarına yönelik yardımlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor

Ülke genelinde meydana gelebilecek afetler ve acil durumlar karşısında vatandaşların temel ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla; Aile Bakanlığı, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından yardımlar yapılıyor. Afet ve acil durumlar sonucunda mağdur olan vatandaşların gıda, giyim gibi acil ihtiyaçlarına yönelik yardımlar, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından hızlı bir şekilde gerçekleştiriliyor.

Söz konusu yardımlardan 18 yaş üstü aile bireyleri faydalanabiliyor. Afet ve/veya acil durum halinden etkilenen vatandaşlar için ise muhtaçlık koşulu aranmaksızın yardım hakkı tanınıyor. Olayın meydana geldiği tarihten itibaren 30 gün içerisinde başvuruda bulunan vatandaşlar, afet ve acil durum yardımlarından faydalanabiliyor.

Afet ve Acil Durum Yardımları kapsamında, farklı durumlara göre çeşitli yardımlar sağlanmaktadır. Acil ve Temel İhtiyaç Yardımları için 5.000 TL'ye kadar destek verilirken, Yangın, Sel ve Deprem Felaketleri durumunda bu miktar 7.000 TL'ye çıkmaktadır. Kar, Heyelan, Kaya Düşmesi Felaketlerinde ise 4.000 TL'ye kadar yardım yapılmaktadır. Ayrıca geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan muhtaç hanelere de 4.000 TL'ye kadar destek sunulmaktadır. Tahliye gerektiren durumlarda ise afetzedelere 4.000 TL'ye kadar destek sağlanmaktadır.

Barınma Yardımları ise 3294 sayılı Kanun kapsamında hane başına verilmektedir. İhtiyaç duyulması halinde 10 hane ile 100 hane arasındaki haneleri etkileyen afet ve acil durumlar sonucunda, muhtaçlık durumu aranmaksızın barınma yardımı talebinde bulunan kişiler destek alabilmektedir. Ev onarımlarında 75.000 TL'ye kadar, prefabrik ev yapımlarında 150.000 TL'ye kadar ve betonarme ev yapımlarında 200.000 TL'ye kadar destek sağlanmaktadır.

Afet ve acil durum halinden etkilenen hanelere ev eşyası zararı yardımları da yapılmaktadır. Bu yardımlar kapsamında, evleri zarar gören vatandaşlara 70.000 TL'ye kadar destek sağlanmaktadır. Yangın, sel, deprem, kar, heyelan, kaya düşmesi, teknolojik ve insan kaynaklı felaketler gibi durumlar bu yardımların kapsamına girmektedir.

Ayrıca acil durumlar sonucunda hayatını kaybeden vatandaşların aileleri ile yoğun bakımda yatan veya cerrahi işlem geçiren, uzun süreli tıbbi tedavi gerektiren yaralı vatandaşlara da nakdi yardımlar yapılmaktadır. Bu yardımlar, afet ve acil durum halinden etkilenen vatandaşlar için sağlanmaktadır.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları bünyesinde bulunan Mütevelli Heyeti tarafından yardım miktarları ve ihtiyaçlar değerlendirilerek belirlenmektedir. Yardımların aciliyeti göz önünde bulundurularak hızlı bir şekilde vatandaşların ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Afet ve acil durum yardımları, devletin vatandaşların yanında olduğunu gösteren önemli bir destek mekanizmasıdır. Bu yardımlar, afetler ve acil durumlar karşısında mağdur olan vatandaşların hayatlarını tekrar düzene sokmalarına yardımcı olmak amacıyla sağlanmaktadır.

Ziraat Bankası'ndan müjde! Hemen buraya bakın!
İş Bankası'ndan tatil yapacaklara son dakika kampanyası!
Migros’ta küçükbaş ve büyükbaş kurbanlıklar ne kadar?