Kent Haberleri

Aile Bakanlığı bu para ödemesini tek seferlik yapıyor! Yararlanmak isteyen herkes öğrenmeli

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara çeşitli kalemlerde destek ödemeleri yapılıyor. O ödemelerden biri de cenaze yardımı... İşte söz konusu yardım hakkındaki tüm detaylar... Bakanlık tarafından vatandaşlara çeşitli kalemlerde ödemeler yapılıyor

Aile Bakanlığı'nın vatandaşlara ödemeleri devam ediyor. Bakanlık tarafından vatandaşlara çeşitli kalemlerde ödemeler yapılıyor. O ödemelerden biri de cenaze yardımı ödemeleri. İşte yardım hakkında tüm bilinmesi gerekenler... 
 

SGK binlerce ihtiyaç sahibine tek seferlik ödeme yaptığını duyurdu. Verilen çeşitli yardımlardan biri halk arasında duyulan ancak çok fazla kişinin bilmediği cenaze yardımı. Aile Bakanlığı cenaze yardımını tek seferlik yapıyor. SGK tarafından hesabınıza 1.250 TL ödeme yapılıyor. Ancak ödeme için zamanaşımı bulunuyor. İşte detaylar..

SGK,çeşitli isimler adı altında vatandaşlara destek olmaya devam ediyor. Buna göre yakınlarını takip eden vatandaşlar için Aile Bakanlığı tarafından 1.250 TL ödeme yapılıyor. Paranızın durumunu e-Devlet üzerinden kontrol edebilirsiniz.

5434 Sayılı Emekli Sandığı Kanununa tabi sigortalıların cenaze ödeneği kişinin emekli aylığından az olmamak üzere (makam, temsil ve görev tazminatı gibi tazminatlar hariç) 2022 yılı için 4.473,46 TL’dir.

Cenaze ödeneğinde zaman aşımı, hakkın doğduğu tarihten itibaren beş yıl olarak belirtilmiştir.

Cenaze ödeneği;

-İş kazası veya meslek hastalığı sonucu, veya

-Sürekli iş göremezlik geliri, malullük veya yaşlılık aylığı almakta iken, veya

-Kendisi için en az 360 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortası primi bildirilmiş iken, ölen sigortalının hak sahiplerine verilir.

360 gün malullük, yaşlılık ve ölüm primi bildirilmiş olanların hak sahiplerine cenaze ödeneği verilmesi için ölüm tarihinde sigortalı olma şartı aranmayacaktır.