30 / 06 / 2024

Aile Bakanlığı bu şartları taşıyanların hesaplarına 6 bin 396 TL yatıracak! Hemen bakın!

Aile Bakanlığı bu şartları taşıyanların hesaplarına 6 bin 396 TL yatıracak! Hemen bakın!

Dar gelirli ailelere verdiği destek ödemelerine hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hesaplara 6 bin 396 TL yatıracak.. Fakat bu parayı almak için bazı şartların sağlanması gerekiyor. İşte Aile Bakanlığı SED ödemesi ile ilgili detaylar...




Çalışmalarına hız kesmeden devam eden ve dar gelirli ailelere verdiği destek ödemeleri ile yüzleri güldüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hesaplara 6 bin 396 TL yatıracak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan bu destek ödemelerinden faydalanabilmek için bazı şartların taşınması gerekiyor. Sosyal ve Ekonomik Destek Programı olarak açıklanan halk arasında ise SED ödemeleri olarak bilinen ödemeler belirli şartları taşıyan vatandaşların hesaplarına 6 bin 396 TL olarak yatıracak.

Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hesaplara 6 bin 396 TL olarak yatırılacak olan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED), eğitim gören çocukları olan ihtiyaç sahibi ailelere yönelik geçici mali yardım programı olarak belirtiliyor.

Aile Bakanlığı bu şartları taşıyanların hesaplarına 6 bin 396 TL yatıracak! Hemen bakın!

Dar gelirli pek çok kişi tarafından merak edilen ve araştırılan söz konusu bu destek ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenli olarak hesaplara yatırılıyor. 

Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen ve Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 3 Temmuz 2024 tarihinde açıklanacak olan yeni enflasyon oranları doğrultusunda, SED ödemelerine de zam gelecek. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre yüzde 20 oranında zam gelmesi beklenen ödemeler zamla birlikte 6 bin 396 TL'ye çıkacak. 

AİLE BAKANLIĞI SED YARDIMI İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Dar gelirli vatandaşların merak ettiği ve araştırdığı Sosyal Ekonomik Destek yani SED programı için başvuru yapmak isteyenlerin bazı kriterleri taşıması isteniyor. Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre söz konusu program için başvuracakların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına sahip olmaları, çocuklarının eğitimlerini sürdürüyor olmaları ve ekonomik anlamda yetersiz koşullarda yaşamaları şartı aranıyor.  Ayrıca yine verilen bilgiye göre başvurunun yapıldığı şehir sınırları içerisinde ikamet etme şartı da aranan kriterler arasında bulunuyor. 
 

Temmuz'da 10 bin TL'lik en düşük emekli maaşı 13 bin 800 TL olacak! Emekliye zam, memura fark açıklandı! 

4 milyon emekliye sıfır zam şoku! Hesap kitap yapıldı, görenler inanamadı!

İstanbul'da 1 Temmuz sonrası yeni kira artışları hesaplandı! İşte ilçe ilçe yeni kiralar!


Geri Dön