Kent Haberleri

Aile Bakanlığı çocuklu ailelere nisan ayında 3.038 TL verecek! Banka hesabınızı kontrol edin!

Aile Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ihtiyaç sahibi ailelere yönelik destekleri sürdürürken, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) ile 1-2-3 çocuklu ailelere para yardımı yapılıyor. SED yardımları 2023 yılına girilmesi ile birlikte arttı. İşte yeni tutarlar... 040 TL veriyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 1-2-3- çocuğu olana 3.040 TL veriyor. Bakanlıkça sağlanan çocuk destek ödemeleri, ihtiyaç sahiplerince takip ediliyor. SED destek ödemelerinin ne zaman yatacağı merak ediliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, çocuklarının masraflarının karşılanması için ihtiyaç sahibi ailelere, her ay SED yardımı yapılacağını söylemişti. İşte e-Devlet üzerinden SED yardımı ödemeleri sorgulama ekranı...

 

MART AYI SED YARDIMI YATTI MI?

Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi olan ailelere, çocuklarının masraflarının karşılanması için martta 582 milyon 692 bin 272 lira Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yapıldığını ifade etti.

Bakan Derya Yanık, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamasında, çocuk politikalarının temelinin aile bütünlüğünün korunması ve çocuğun aile ortamında sağlıklı birey olarak yetiştirilmesi olduğunun altını çizdi.

Aile birliğinin ve bütünlüğünün muhafaza edilmesine ve çocukların ailelerinin yanında geleceğe hazırlanmasına önem verdiklerini vurgulayan Bakan Yanık, ekonomik gerekçelerle çocukların ailelerinden kopmasını önlemeyi hedeflediklerini aktardı. Bu doğrultuda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak, SED hizmet modelini hayata geçirdiklerini hatırlatan Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerdeki yaklaşık 174 bin çocuğun masraflarını karşıladıklarını anımsattı.

İşte detaylar...

2023 SED YARDIMI NE KADAR?

SED hizmetinde çocuk başına yapılan ekonomik destek tutarının ortalama 2.337 liradan 3.038 liraya çıkarıldığı ifade edildi.

AİLE DESTEK YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet Kapısı sisteminden veya ikametgâh adresinin bağlı olduğu 3294 sayılı yasa doğrultunda kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılıyor.

 

ÇOCUK PARASI NEREDEN NASIL ALINACAK?

Başvuruda yapanlar, çocuk paralarını başvuru yaptığı ayı takiben bir sonraki ayın 25'inci gününde PTT hesaplarından çekebilir veya PTT'ye giderek alabiliyor.

NİSAN AYI SED ÖDEMELERİ NE ZAMAN YATACAK?

Nisan ayı SED ödemelerine ilişkin şu an için açıklama yapılmazken, açıklama geldiğinde haberimizde yer alacaktır.

ÇOCUK YARDIMI BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

İslam Memiş’ten nisan ayına özel çok konuşulacak altın tahmini! Peş peşe tahminlerin ardından herkes altın almaya koştu!

SGK’dan beklenen duyuru! SSK ve Bağ-Kur’luya gün doğdu! Hayaller gerçek oluyor!

2023 MEB sözleşmeli öğretmen mülakat yerleri açıklandı! Öğrenme ekranı burada!