Kent Haberleri

Aile Bakanlığı dar gelirli anne ve babalara çocuk parası verecek! O şartları karşılayan herkes hemen alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelere sosyal destek ödemelerine devam ediyor. Peki, çocuk parasını kimler alabiliyor, başvurular nasıl yapılıyor? İşte detaylar...Bu destekten faydalanmak isteyen vatandaşlar yardımla ilgili detayları araştırmaya başladı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal destek programlarına 'Çocuk Destek Bileşeni' ismiyle yeni bir yardım ekledi. Bu destekten faydalanmak isteyen vatandaşlar yardımla ilgili detayları araştırmaya başladı. 

Çocuk Destek Bileşeni' kapsamı dar gelirli anne ve babaların gündeminde yer alıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı çocuk desteği ödemelerinin ne kadar ve ne zamandan itibaren hesaplara yatacağı konusunda açıklama yaptı.

Peki, Çocuk Destek Bileşeni nedir? Çocuk parasını kimler alıyor? İşte detaylar...

ÇOCUK DESTEĞİ NE DEMEK?

Bakan Yanık, sosyal yardımlarımı alan ailelerdeki çocuklar için ilave destek sağlayacaklarını açıkladı. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında hanelerde yaşayan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 Türk Lirası ile 650 Türk Lirası aralığında destek vereceklerini söyledi.

Bakan Yanık, kapsama alınan bir-iki çocuklu hanelere 350 Türk Lirası, üç çocuklu hanelere 450 Türk Lirası, dört çocuklu hanelere 550 Türk Lirası, beş ve daha fazla çocuklu hanelere 650 Türk Lirası ilave destek sağlayacaklarını duyurdu.

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIYOR?

Söz konusu başvurular e-Devlet ya da Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapılacak. Aile Destek Programı'nda bir sene ay boyunca düzenli olarak ödeme yapılıyor.

ÇOCUK DESTEĞİ ŞARTLARI BELLİ OLDU!

Türkiye Aile Destek Programı’ndan faydalanmak için Hanede kişi başına düşen aylık gelirin, net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 liranın altında olması gerekiyor.

DAr gelirli olduğu tespit edilen herkes destekten yaralanabilecek. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlar da ek olarak bu yardımımdan faydalanacak.

ÇOCUK DESTEĞİ ÖDEMELERİ NE ZAMAN HESAPLARA YATIRILACAK?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında hayata geçirdikleri çocuk desteği ödemelerinin hak sahiplerinin hesaplarına yatıracakları tarihi henüz açıklamadı.  

Atak yapan gümüşün geleceği en yüksek rakam belli oldu! Kuyumcular o tarihte dolup taşacak

BİM'den Anneler Günü'ne özel indirim şenliği! Nevresim takımı, süpürge, tencere...BİM 12 Mayıs aktüel ürünler kataloğu!