Kent Haberleri

Aile Bakanlığı dar gelirli çocuklara 3.295 TL para veriyor! Zamlı 2023 Ocak ayı SED yardımı yattı mı? 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımının hesaplara yatacağı merak ediliyor. Peki, zamlı 2023 Ocak ayı SED yardımı yattı mı? İşte detaylar...Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı ile ilgili Ocak ayı ödeme takvimi merak konusu oluyor

İhtiyaç sahibi hanelere her bir çocuk için ortalama bir destek ödemesi yapılıyor. Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı ile ilgili Ocak ayı ödeme takvimi merak konusu oluyor.

İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için her ay düzenli ve süreli olarak yapılan SED yardımı ile ilgili detaylar merak konusu oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen SED yardımı ödemeleri için gözler, gelecek son dakika açıklamasına döndü. 

Her ay devletten ödeme alan aileler, bu ay için belirlenen tarihi sorguluyor. Peki, Ocak ayı SED yardımı hesaplara ne zaman yatacak? İşte, detaylar...

OCAK AYI SED YARDIMI HESAPLARA NE ZAMAN YATACAK?

2023 Ocak ayı SED ödemelerine hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Resmi açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

SED YARDIMI NEDİR?

Çocukların temel ihtiyaçlarını karşılayamayan ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte güçlük zorlanan ailelerin, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi için geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile ve psiko- sosyal destek sistemine SED desteği denir.

2023 SED YARDIMI KAÇ TL OLDU?

SED yardımı okul öncesi çocuk için 2.059,99 lira olarak ödenir. İlköğretim çağındaki çocuk için 3.090,00 lira, ortaöğretim çağındaki çocuk için 3.295,99 lira, ortaöğretim çağında ancak okumayan çocuk için 2.059,99 lira, yükseköğretim çağındaki çocuk için 3.708,00 lira, kuruluş bakımından ayrılan gençler için ise 1.648,00 lira olarak ödenir.

İşte SED desteği başvuru şartları...

SED YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI BELLİ OLDU?

Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi ya da yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

Ekonomik yoksunluk sebebiyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden faydalandırılarak ailesi ya da yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları sebebiyle, sosyal hizmet kuruluşlarından ya da koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna ya da eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri halinde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

Olağanüstü bir felaket, hastalık, tabii afet ya da kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehliksi bulunan ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan ya da vefat eden kişilerin çocukları.

Talepler, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik doğrultusunda değerlendirilmekte ve inceleme sonucu uygun görülenler destekleniyor.

Ayçiçek yağına vergi indirimi! 15 gün sonra fiyatlar peş peşe dibi görecek!

Gram altın için 1.200 TL rakamı geldi, altını olan adeta buz kesti! Hemen bu son dakika açıklamasına bakın!

TOKİ 16-24 Ocak kura takvimi gün gün belli oldu! İşte il il peş peşe çekilecek 2023 TOKİ kura takvimi...

Dolar atağa kalkacak mı? Yatırımcısı dolara sıkı bel bağladı! Ünlü ekonomist yatırımcıları uyardı!