Kent Haberleri

Aile Bakanlığı Destek Mayıs 2023 ödemeleri! Son dakika... Tek tek açıklandı!

Aile Bakanlığı'nın vatandaşlara yönelik destek ödemeleri hakkında pek çok soru var. Bunlardan biri de mayıs ayında ödemelerin hesaplara yatırılıp yatırılmayacağı ile ilgili. Aşağıda detaylar yer almaktadır. Ancak, programın temmuz ayından itibaren sona ereceği yönündeki haberlerle birlikte, vatandaşlar destek ödemeleri konusunda endişeye kapıldı

Milyonlarca vatandaşın faydalandığı destek ödemeleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanıyor. Ancak, programın temmuz ayından itibaren sona ereceği yönündeki haberlerle birlikte, vatandaşlar destek ödemeleri konusunda endişeye kapıldı.

Temmuz ayından itibaren destek ödemelerinin yapılmayacağı yönündeki haberler, vatandaşların aklında yeni soru işaretleri yarattı. Peki, vatandaşlar mayıs ayında destek ödemelerini alabilecekler mi?

Aile Destek Programı, hanedeki kişilerin sosyoekonomik durumunu değerlendirmek için ilgili Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına başvuruların iletilmesiyle belirlenmektedir. Kanun kapsamında hak sahibi olanlar, belirlenen ödeme dönemleri boyunca programdan faydalanabilirler.

Destek tutarları, hanedeki kişi başına düşen aylık gelirin belirli aralıklara göre hesaplanmaktadır. Kişi başına düşen gelir aralıklarına göre değişen aylık destek tutarları en fazla 12 ay süreyle verilmektedir. Programın son ödemesi 2023 Haziran ayında yapılacaktır.

Aile Destek Programı kapsamında, kişi başına düşen aylık gelir aralıklarına göre farklı destek tutarları belirlenmiştir. Bu tutarlar şu şekildedir:

Aile Destek Programı kapsamında en fazla 12 ay süreyle destek ödemesi yapılacaktır ve ödemeler 850 ile 1.250 TL arasında değişen tutarlarda olacaktır. Son ödeme Haziran 2023'te gerçekleştirilecektir ve Temmuz ayıyla birlikte destek programı sona erecektir.

Çocuk Destek Bileşeni ile hanedeki çocuk sayısına göre belirlenen ek destek tutarları, hane içindeki çocuk sayısına göre değişmektedir. Hak sahibi ailelerin sosyoekonomik durumlarında değişiklik olduğunda ya da başvuruları reddedilen kişilerin durumlarında değişiklik olduğunda yeniden başvuru yapma imkanı tanınmaktadır.

Aşağıdaki tablo, hanedeki çocuk sayılarına göre belirlenen aylık destek tutarlarını göstermektedir:

Hanedeki Çocuk Sayısı Aylık Destek Tutarı (TL) 1-2 350 3 450 4 550 5 ve üzeri 650

Bu kapsamda, hanedeki çocuk sayısına göre değişen tutarlarda ek ödeme yapılacaktır.

Ayrıca, hak sahipliğini etkileyecek değişikliklerin tespiti halinde destek programı durdurulacak ve yeniden ihtiyaç durumu tespiti yapıldığında yeniden başlatılacaktır.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan 'Aile Destek Programı' için kara haber geldi! Acilen buraya bakın!
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan beklenen açıklama! Sosyal yardım maaşlarında zam heyecanı! Hemen buraya bakın!
Elektrik faturası yüksek gelenler dikkat! Faturası ile PTT'ye giden parayı kapacak!

MAYIS AYINDA DESTEK ÖDEMELERİ HESAPLARA YATACAK MI?

Mayıs ayı içinde, Aile Destek Programı kapsamında hak sahibi olan vatandaşların hesaplarına destek ödemeleri yapılması planlanıyor. Haziran ayında da ödemeler devam edecek ancak Temmuz ayından itibaren bu program sona erecek. Hükümet tarafından yeni destek programlarının hayata geçirilmesi bekleniyor.