Kent Haberleri

Aile Bakanlığı destek ödemeleri hesaplara yattı mı?

Aile Bakanlığı'ndan destek alan çok sayıda vatandaş destek ödemelerinin hesaplarına yatıp yatmadığını merak ediyor. Aile Bakanlığı destek ödemelerinin tarihleri hakkında bilgilendirme yapıldı. İşte destek ödemeleri hakkındaki son bilgiler... Vatandaşların en fazla faydalandığı desteklerin başında ise Aile Bakanlığı tarafından yatırılan destek ödemeleri geliyor

Ülkemizde yaşayan vatandaşlar devlet tarafından sağlanan desteklerden faydalanıyorlar. Vatandaşların en fazla faydalandığı desteklerin başında ise Aile Bakanlığı tarafından yatırılan destek ödemeleri geliyor. Vatandaşlar bu destek ödemelerinin tarihlerini de merak ediyor. Aile Bakanlığı tarafından yapılan destek ödemelerinin hesaplara yatıp yatmadığı hakkında bilgi geldi. 

Düşük gelirli kişiler ve hane halkına destek olmak isteyen vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ay ay destek ödemesi yapılıyor. Mart ayı SED ödemesinin ne zaman yapılacağı merak ediliyordu. Konuya ilişkin açıklama bugün geldi.

BAKANDAN AÇIKLAMA GELDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından önemli bir açıklama geldi. Bakan Yanık yaptığı açıklamasında ödemelerin hesaplara yatırıldığını, “İhtiyaç sahibi ailelerimizin çocuklarının temel gereksinimlerinin ve eğitim giderlerinin karşılanması için Mart ayı içerisinde 582 milyon 692 bin TL SED ödemesi yaptık” şeklinde duyurdu.

Aile Bakanlığı’nın yaptığı SED ödeme miktarı çocuk başına göre değişkenlik gösterebiliyor. SED ödeme miktarı son olarak asgari ücrete gelen zamdan sonra 2.337 TL’den 3.038 TL’ye yükseltildi.

Haklarında bakım tedbiri kararı verilerek sosyal hizmet kuruluşlarında bakılan ve desteklendikleri takdirde ailesi veya yakınları yanına verilebilecek çocuklar.

Ekonomik yoksunluk nedeniyle, desteklenmedikleri takdirde korunmaya muhtaç duruma düşecek olanlardan haklarında bakım tedbiri kararı alınmaksızın sosyal ve ekonomik destek hizmetinden yararlandırılarak ailesi veya yakınları tarafından bakılabilecek çocuklar.

Bakım tedbir kararlı iken yaş sınırlarını tamamlamaları nedeniyle, sosyal hizmet kuruluşlarından veya koruyucu aile yanından ayrılanlardan iş ve meslek edinme kursuna veya eğitimlerine devam eden veya bir iş ve meslek sahibi olamayıp desteklenmedikleri takdirde muhtaç duruma düşecek olan gençler.

Olağanüstü bir felaket, tabii afet, hastalık veya kaza geçirerek belirli bir süre kendisinin ve geçindirmekle yükümlü bulunduğu aile fertlerinin temel ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olanlar ile hayati tehlike arz eden ve ameliyat gerektiren durumlarla karşılaşan veya vefat eden kişilerin çocukları.KE