23 / 07 / 2024

Aile Bakanlığı destek ödemelerinde resmen deprem! Artık bitti

Aile Bakanlığı destek ödemelerinde resmen deprem! Artık bitti

Aile Bakanlığı tarafından verilen ve milyonlarca vatandaşımızın faydalandığı destek ödemelerinde bir deprem meydana geldi.




Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen destek ödemelerinden çok sayıda vatandaşımız faydalanmaya devam ediyor. Bakanlık tarafından verilen çok sayıda destek ödemesi var. Ancak bu ödemeler arasında yer alan bir destek ödemesinden resmen deprem haberi geldi. 

Sosyal ve ekonomik destek ödemesinin iletilmesini ardından temmuz ayı sosyal yardımlarının tamamlandığı düşünülürken, temmuz ayının son günlerine doğru ilerlerken ağustos ayında sosyal yardımların hangi tarihlerde iletileceği ve zamlı desteklerin ne zaman verileceği merak ediliyor.

Söz konusu ödemelerin yanı sıra, aile destek paketi de en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Bu çerçevede, aile destek paketi ödemesinin sona erip ermeyeceği ve sürenin uzatılıp uzatılmayacağı da araştırılan konular arasında yer alıyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde bulunan bilgilendirme metnine göre temmuz ayı sosyal yardım ödemeleri geçtiğimiz haftalarda yurt çapındaki vatandaşlara iletildi. Bu çerçevede, temmuz ayının ortalarına doğru yaklaşırken aile destek paketi çerçevesinde düşük gelirli hanelere 850 TL ile 1250 TL arasında değişen ödemeler yapılırken, temmuz ayı ödemelerinin sağlanmasının ardından aile destek paketi ödemelerinin tamamlanıp tamamlanmadığı merak ediliyor.

ŞU AN İÇİN DESTEK ÖDEMESİ SONLANDIRILDI 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı geçtiğimiz süreçlerde resmi internet sitesi üzerinden yayınladığı bilgilendirme metni ile aile destek paketi ödemesinin 2024 yılı temmuz ayında tamamlanacağını belirtmişti. Bu durumda, temmuz ayı ödemesinin sağlanmasının ardından aile destek programının sona bekleniyor.

Geçtiğimiz yıl aile destek paketi paket ödemeleri son erecekti ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 850 TL ile 1250 TL arasında değişkenlik gösteren sosyal yardımların bir yıl daha sağlanacağını duyurdu. Bu kapsamda, temmuz ayı itibariyle aile destek paketi ödemeleri sonra erirken, sürenin uzatılıp uzatılmayacağı merak ediliyor.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aile destek paketi ödemelerinin süresinin uzatılacağına ilişkin herhangi bir açıklamada bulunmadığı için temmuz ayı itibariyle programın tamamlandığı düşünülüyor. İlerleyen süreçlerde düşük gelirli vatandaşlara destek olabilmek için farkı desteklerin sağlanması halinde de bakanlık açıklamalar yapabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön