05 / 08 / 2024

Aile Bakanlığı destek ödemesi alanlara resmen kara haber. O iş olmadı

Aile Bakanlığı destek ödemesi alanlara resmen kara haber. O iş olmadı

Aile Bakanlığı'ndan destek ödemesi alan çok sayıda vatandaşımız var... Aile Bakanlığı'ndan destek ödemesi alan vatandaşlarımız için maalesef ki kötü bir haber geldi.



Aile Bakanlığı tarafından temmuz ayına kadar verilen aile destek ödemesinden faydalanan çok sayıda vatandaşımız vardı. Bu vatandaşlarımız son olarak destek ödemelerini temmuz ayında aldı ve daha sonrasında destek ödemesi alamadı. 

Herkes destek ödemelerinden gelecek yeni bir haberi bekliyordu. Ancak maalesef ki vatandaşlarımızı üzen kara bir haber resmen geldi. 

Aile destek ödemelerinin geleceği hakkında merak edilenler devam ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay hak sahiplerine yatırılan Aile Destek Programı’nın Ağustos ayındaki durumu kafaları karıştırdı. Geçen yıl, ihtiyaç sahibi ailelere 12 ay boyunca destek verilmiş ve programın bir yıl daha uzatılmasına karar verilmişti. Peki, aile destek programı devam edecek mi? Ağustos ayında aile destek ödemesi yapılacak mı?

Aile Destek Yardımı’nın son ödeme tarihleri Bakanlık tarafından açıklandı. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2024 yılı Haziran ayı için planlanmış ve bu dönemin ödemesi Temmuz ayında gerçekleştirilerek programın sona ereceği belirtilmişti.

AĞUSTOS AYINDA ÖDEME YAPILMAYACAK DAHA BELLİ OLMADI MAALESEF

 

Aile Destek Programı kapsamında son ödemeler 11 Temmuz’da hesaplara aktarıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye Aile Destek Programı kapsamında ihtiyaç sahibi hanelere bu ay toplam 4 milyar lira ödeme yapıldığını belirtti. Göktaş, bugüne kadar program kapsamında hanelere toplamda 88,2 milyar lira destek sağlandığını açıkladı.

Ağustos ayı ve sonrasındaki destek ödemeleri hakkında güncel bilgiler ve detaylar Bakanlık tarafından yapılacak açıklamalarla netlik kazanacaktır. Programın uzatılıp uzatılmayacağına dair yeni gelişmeler takip edilmeye devam ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön