Kent Haberleri

Aile Bakanlığı duyurdu! Çocuk paraları hesaplara yattı! Çocuk Destek Bileşeni haziran ödemeleri...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Mahinur Özdemir Göktaş, Aile Destek ödemeleri kapsamında sağlanan Çocuk Destek Bileşeni ödemelerinin hesaplara yattığını duyurdu.Öte yandan Aile desek kapsamına alınan " Çocuk Destek Bileşeni" ödemelerinde yapıldı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlar için başlatılan Aile Destek ödemeleri hesaplara yattı. Öte yandan Aile desek kapsamına alınan " Çocuk Destek Bileşeni" ödemelerinde yapıldı. Konuya ilişkin açıklama yapan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, şu zamana kadar Çocuk Desteği kapsamında 6,3 milyon çocuk için hanelere toplam 7,7 milyar lira ilave destek ödemesi yapıldığını aktardı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Mahinur Özdemir Göktaş, Aile Destek ödemeleri kapsamında sağlanan Çocuk Destek Bileşeni ödemelerinin hesaplara yattığını duyurdu. Bu kapsamda destekten faydalanmak isteyenler, Çocuk Destek Bileşeni başvuru şartları ve ödeme miktarlarını sorguluyor. Bakanlık konuya ilişkin tüm detayları açıkladı. 

Peki, çocuk destek ödemelerinden kimler faydalanıyor, başvurular nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

Geçen sene ekim ayında Çocuk Desteği ve Elektrik Tüketim Desteğinin, Türkiye Aile Destek Programı kapsamına alındığını hatırlatan Göktaş, destekten faydalanan ailelerin çocuklarının masraflarını karşılayabilmeleri için aylık ödeme yapıldığını ifade etti.

Gökdaş, "Çocuk Destek Bileşeni kapsamında, hanelerimize aylık 350-650 lira tutarlarında ilave destek sağlıyoruz. Elektrik Tüketim Desteğimiz ile de hanelerimize aylık 110-221 lira arasında ödeme yapıyoruz." diye belirtti.

Şimdiye kadar Çocuk Desteği kapsamında 6,3 milyon çocuk için hanelere toplam 7,7 milyar lira ilave ödeme yaptıklarını açıklayan Göktaş, Elektrik Tüketim Desteği kapsamında da toplam 5,1 milyar lira destek sağladıklarını bildirdi.

ÇOCUK DESTEK BİLEŞENİ ÖDEMELERİ NE KADAR KAÇ TL?

1-2 çocuklu hanelere 350 lira,
3 çocuklu hanelere 450 lira
4 çocuklu hanelere 550 lira
5 ve daha fazla çocuklu hanelere ise 650 lira destek sağlanacak.

Söz konusu başvurular e-Devlet'ten yada Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) yapılıyor.

Türkiye Aile Destek Programı’ndan yararlanmak isteyenlerin hanede kişi başına düşen aylık gelirinin net asgari ücretin 1/3’ü yani; 1.833,45 TL’nin altında olması gerekiyor.

Dar gelirli olduğu tespit edilen herkes destekten yararlanıyor. Mevcutta sosyal destek yardımı alanlara da ek olarak bu destek sağlanıyor.

Emekliler müjde! Hesaplara en az 9 bin 500 TL yattı! Bayram ikramiyesi ödemeleri başladı...

Prefabrik ev fiyatlarına Haziran indirimi! 2+1 ev 339 bin TL'den 289 bin TL'ye düştü!

Mobilya, kağıt ve orman ürünlerinde tüm zamanların en yüksek mayıs ayı ihracatı gerçekleştirildi!