Kent Haberleri

Aile Bakanlığı duyurdu. Sadece o kişilere 1.870 TL ödenecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan aile fertleri arasında yer alan bir grup hakkında çok önemli bir müjde geldi. Bakanlık tarafından hazırlanan çalışmalar sık sık da kamuoyu ile paylaşılıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Bakanlık tarafından hazırlanan çalışmalar sık sık da kamuoyu ile paylaşılıyor. Kamuoyu ile paylaşılan son çalışma da büyük bir heyecana neden oldu. Bakanlık aile fertleri arasında yer alan bir gruba yönelik 1870 TL ödeme yapılacağını açıkladı. 

 

Sigortalı olarak çalışan ve çalışması sırasında eşin vefat etmesi halinde geride kalan eş ya da çocuklar olmuyorsa anne ya da babaya maaş bağlanmaktadır. Kanuna göre son maaşın yüzde 75’i eşe bağlanır. Eş çalışırsa da yüzde 50’lik kısmı hesaplara yatırılıyor. İkiden daha fazla yetim çocuk olursa eş için yüzde 50 çocuklara ise yüzde 25 oranında maaş verildiği ifade edilmektedi.

Konuya ilişkin yapılan hesaplamalara göre en düşük emekli maaşının 5 bin 500 TL olduğu dönemde yüzde 25'lik kısmı 1.375 TL, yüzde 50'lik bölümü 2.750 TL ve yüzde 75'lik kısmı ise 4.125 TL olarak belirlenmişti.

Vefat eden kişinin üniversiteye giden çocukları 25 yaşına kadar bu ödemeden yararlanabilecek. Erkek çocukları ise 18 yaşına geldiklerinde bu destek sona erecek. Kız çocukları evlenene kadar destek almaya devam edecek