Kent Haberleri

Aile Bakanlığı her ay hesaplara 850-1250 TL yatırdı! Mayıs ve Haziran ayı aile destek ödemelerine okkalı zam gelecek mi?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı her ay hesaplara 850 ile 1250 TL arasında destek ödemesi yaptı. destekten faydalananlar destek ödemelerine zam gelip gelmeyeceğini sorguluyor. Peki, Aile Destek ödemeleri hesaplara yattı mı? Zam gelecek mi?Dar gelirlilerin faydalandığı destek ödemelerinin bu ay hesaplara yatırılıp yatırılmadığı merak konusu oldu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın hesaplara yatırdığı Aile destek ödemelerinin takvimi merak ediliyor. Dar gelirlilerin faydalandığı destek ödemelerinin bu ay hesaplara yatırılıp yatırılmadığı merak konusu oldu.

Ayrıca memur, emekli ve kamu işçilerine yapılan zamlardan sonra Aile Destek ödemelerine zam gelip gelmeyeceği de sorgulanıyor. Peki, Aile Destek ödemeleri hesaplara yattı mı? 2023 Mayıs ayı aile destek ödemeleri ne kadar, kaç TL? İşte detaylar....

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ihtiyaç sahibi ailelere sağlanan sosyal yardım paketi her ayın ilk 10 gününde yatarken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konu hakkında açıklamalar yapıyor.

2023 MAYIS AYI AİLE DESTEK PAKETİ ÖDEMELERİ YATTI MI?

Aile Destek Programı Mayıs ayı ödemelerinin ne zaman yapılacağına ilişkin henüz resmi bir açıklama gelmedi. Konuya dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan bir açıklama geldiğinde haberimiz güncellenecektir.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Başvuran kişinin;

Türk vatandaşı olmaması,

Mavi Kart sahibi olması,

Yerleşim adresinin yurt dışında olması,

18 yaşından küçük olması,

Hanesinde memur, noter veya muhtar olarak çalışan ya da yurtdışında çalışan, yurtdışı borçlanan yahut özel sandıklar kapsamında olan kişi ya da kişilerin bulunması durumlarında başvurular değerlendirmeye alınamayacaktır.

AİLE DESTEK PROGRAMI BAŞVURUSU NEREDEN YAPILIYOR?

Aile Destek Programı başvuruları, e-Devlet üzerinden ya da ikametgâh adresinin bağlı bulunduğu 3294 sayılı Kanun kapsamında kurulmuş Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gerçekleştiriliyor.

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURULARI NE ZAMAN SONA ERECEK?

850 ile 1.250 lira arasında değişen tutarlarda olmak üzere en fazla 12 ay süreyle Aile Destek Programı ödemesi yapılacak. 12 aylık ödeme döneminin son ödemesi 2023 yılı Haziran ayı için olup bu dönemin ödemesi takip eden Temmuz ayı yapılarak söz konu destek programı bitecek.

AİLE DESTEK ÖDEMELERİ NE KADAR, KAÇ TL?

450 TL ve altı - 1.250 TL

450 TL üzeri/ 911,15 TL ve altı- 1.100 TL

911,15 TL üzeri/ 1372,30 TL ve altı- 950 TL

1372,30 TL üzeri/ 2.835,60 TL'den az- 850 TL

AİLE DESTEK ÖDEMELERİNE ZAM GELECEK Mİ?

Aile destek programı temmuz ayında sona erecek. Söz konusu destek ödemesine zam geleceğine ilişkin resmi bir açıklama bulunmuyor.

Aile Bakanlığı resmen tek tek duyurdu! O ödemeler 2 bin 992 liradan 4 bin 500 liraya yükseltildi! Hemen bakın!

Asgari ücret ara zammında sis perdesi aralandı! Yetkililerden peş peşe açıklama geldi!