Kent Haberleri

Aile Bakanlığı hızlı davrandı! Çocuklu ailelere 1.700 TL yardım müjdesi! T.C Kimlik kartı ile başvuran anında alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yeni destek müjdesi geldi! Çocuklu ailelere 1.750 TL yardım yapılacak! Başvuru tarihi geçmeden faydalanın. İşte bütün ayrıntılar... PTT'nin düzenli bir şekilde devam ettirdiği nakit ödeme programı çerçevesinde bakanlığın başvuru koşullarının sağlanması durumunda ev hanımı ve çalışan kadınlara da 1

Çocuğu olanlara destek ödemeleri Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca sağlanır. PTT'nin düzenli bir şekilde devam ettirdiği nakit ödeme programı çerçevesinde bakanlığın başvuru koşullarının sağlanması durumunda ev hanımı ve çalışan kadınlara da 1.700 TL ödeme sunacak.

İhtiyaç sahibi çocuklu ailelere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından nakit destek ödemesi yapılıyor. PTT'nin uyguladığı düzenli nakit ödeme programı sürerken bakanlık, başvuru koşullarını sağlayan ev hanımı ve çalışan kadınlara 1.700 TL ödeme gerçekleştirecek. Geçmişte özellikle dar gelirlilere dönük olarak başlatılan kış yardımlarına ilişkin yeni detaylarda belli oldu. Bu da çocuklu ailelerin yararlanabileceği aylık gelire katkıda sağlıyor. İşte detaylar..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, ile Sosyal ve Ekonomik Yardım Hizmetleri Daire Başkanlığı, ihtiyaç sahibi ailelerin aylık sosyal yardım ihtiyaçlarının karşılanması için diğer kuruluşlarla ortaklık sağlayarak mağduriyetlerini ortadan kaldırmaya çalışıyor.

KADINLARA DOĞUM YARDIMI DESTEĞİ

Bu kapsamda 15 Mayıs 2015'den sonra anne olan kadınlara ve mavi kart sahiplerine doğum yardımı şartları ve ödeme detayları açıklandı. Başvuru sahibi olan annenin TC vatandaşı/mavi kart sahibi olmaması ya da hayatta olması durumunda başvuru aynı şartları taşıyan babası tarafından gerçekleştirilecek. Yararlanıcılar, 15 Mayıs'tan sonra Türk vatandaşları ve mavi kart sahiplerini teslim alacak. Gerekli belgeler yalnızca doğum yardımı başvurusu olarak sunulur. Doğum yardımı PTT tarafından bir kereye mahsus ödenir.

Bakanlık gerekliliklerini sağlayan annelerin çoklu doğum ile dünyaya gelen 0 ve 2 yaş arası çocuğu olan yoksul aileler için hem beslenmeyi hem de kendi kendine yetmeyi destekliyor. Konuyla ilgili yapılan açıklamada, anne veya baba adına yasal temsilci olmak için başvuruda bulunularak iki ayda bir 400 TL'nin hesaba yatırılacağı açıklandı. Bunun tek şartının kişi başına düşen hane gelirinin net asgari ücretin 1/3'ünden az olması olduğu belirtildi.

Aile Bakanlığı'ndan gıda yardımından kira yardımına aylık destek ödemelerinden ödemelerinden doğalgaz ve elektrik fatura desteğine kadar 40'tan fazla alanda düzenli nakit ödemeleri yapılıyor. 2022 Haziran ayında başlayan destek paketleri 2023 Haziran ayına kadar sürüdürülecek.

Emeklilere piyango vurdu! 9.500 lira anında hesapta! Kaçıran sonra çok üzülür!
SGK’dan nefes kesen müjde! Milyonlarca kişi habersiz! Bu kişiler anında 1.430 TL’yi kapıyor!
Kredinin en ballısı geldi! O kişiler anında 100 bin TL alıyor!