Kent Haberleri

Aile Bakanlığı ilkokul, ortaokul, lise, üniversite demiyor! En az 2.059 TL'lik desteği peş peşe hesaplara aktarıyor!

Devlet Sosyal Ekonomik Desteği (SED) paketi ile dar gelirli ailelerin çocuklarına destek sağlıyor. Peki SED desteğinden kimler faydalanıyor? 2023 SED desteği hesaplara yattı mı? İşte detaylar...Aile Bakanlığı emekli ve memur maaş zamlarının ardından sosyal destek ödemelerine zam yaptı

SED parası dar gelirli ailelere çocuklarının okul ve diğer masraflarını karşılamaları için verilen destek programıdır. Aile Bakanlığı emekli ve memur maaş zamlarının ardından sosyal destek ödemelerine zam yaptı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafınca yapılan SED yardımı ödemeleri 2023 Ocak ayı itibarıyla yüzde 30 oranında zamlandı. 

 

Ancak bu ay hesaplara yatan paralar zamsız olarak ödendi. Bu destekten yararlanan vatandaşlar ise zam farkının ödenip ödenmeyeceğini sorgularken eğer yapılırsa hangi tarihte yapılacağını merak ediyor.

Peki, Zamlı SED yardım ödemeleri hesaplara yattı mı? 2023 Aile Bakanlığı SED yardımından kimler yararlanacak, nasıl faydalanacak?

SED yardımı ocak ayı ödemeleri hesaplara yatırıldı. 2023 Ocak zammı ile yüzde 30 artış olan SED yardımı desteğinin zamsız olarak ödenmesi sonrası farkların ne zaman hesaplara yatacağı gündemde sorgulanan konular arasında yer aldı. Konuya dair Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık açıklamalarda bulundu.

 

SED YARDIMI ZAM FARKI HESAPLARA YATTI MI?

SED'in her sene ocak ve temmuz aylarında yeniden belirlendiğini kaydeden Bakan Yanık, ihtiyaç sahibi ailelerin çocukları için ödenen SED miktarlarını memur maaş zammı oranında artırarak hesaplara toplam 434.039.508,44 TL yatırdıklarını açıkladı. Farkları ise mümkün olan en kısa sürede ödemeyi planladıklarını ifade etti.

OCAK AYI SED YARDIMI HESAPLARA YATTI?

Ocak ayında ailelere yapılacak ödemelerinde gecikme olmaması amacıyla SED miktarının 2023 Ocak için belirlenen memur maaş artışı ve enflasyon oranından oluşan yüzde 16,48'lik oranın esas alınarak hesaplanıp hak sahiplerinin hesaplarına aktarıldı. Bakan Yanık, ailelere yüzde 13,52'lik fark daha ödeneceğini de belirtti.

 

SED YARDIMI NE KADAR?

2023 Ocak zammı sonrası SED yardımı ödemeleri şu şekilde:

Okul öncesi olanlar 2.059,99 Türk Lirası
İlköğretimde olanlar 3.090,00 Türk Lirası
Ortaöğretimde olanlar 3.295,99 Türk Lirası
Ort. çağında okumayanlar 2.059,99 Türk Lirası
Yükseköğretimde olanlar 3.708,00 Türk Lirası
Kuruluş bakımından ayrılan gençler 1.648,00 Türk Lirası

SED YARDIMI NE DEMEK?

Çocuklarının temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken kişilerin ve yaşamlarını en düşük seviyede dahi sürdürmekte zorluk yaşayan ailelerin, kendi kendine yeterli hale gelinceye kadar çocuklarının bakımı ve desteklenmesi için geçici bir süre verilen ekonomik destekler ile ve psiko-sosyal destek sistemidir.

Altında yeni rekor! Bu rakamlar ilk kez görüldü! Gram atın, çeyrek altın ne kadar? 23 Ocak 2023 canlı altın fiyatları

3600 ek gösterge şaşkına çevirdi! İkramiye ve maaşlar peş peşe artıyor! Şimdi bu rakamlara bakın!

EYT’liye lokum gibi tatlı çifte müjde! Bu haberi görmeyen EYT'li kalmasın!