Kent Haberleri

Aile Bakanlığı jet gibi hızlı davrandı! Bu kişilere 2.392 TL para yatacak! T.C Kimlik kartı ile başvuran anında alacak!

Aile Bakanlığı'ndan son dakika haberi geldi. Bakanlık bazı şartları karşılayan kişilere 2.392 TL para ödemesi yapacak. İşte ayrıntılar... Aile Bakanlığı'ndan son olarak özellikle yardıma muhtaç engelli vatandaşlara son dakika müjdesi geldi! Bakanlık tarafından başvurana ve şartları karşılayanlara anında destek parası verilecek

Aile Bakanlığı tarafından vatandaşlara yönelik yardımlar tüm hızıyla devam ediyor. Aile Bakanlığı'ndan son olarak özellikle yardıma muhtaç engelli vatandaşlara son dakika müjdesi geldi! Bakanlık tarafından başvurana ve şartları karşılayanlara anında destek parası verilecek.



İşte ayrıntılar...
 

Aile Bakanlığı yardıma muhtaç vatandaşlara dönük 40'ın üzerinde yardım düzenliyor. Bu yardımlar arasında en çok araştırılanlardan birisi engelli aylığı oldu.

Engelli Aylığı nedir?

T.C. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi sitesinde bu soruya şu şekilde cevap veriliyor:

"2022 sayılı kanun uyarınca ekonomik yoksunluk içinde bulunan; 18 yaşından büyük özürlü bireyler ve kanunen bakmakla yükümlü olduğu 18 yaşını tamamlamamış özürlü yakını bulunan Türk Vatandaşlarına aylık bağlanmaktadır. Engelli aylığı üç aylık olarak ödenen bir aylıktır."

Engelli maaşı alabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. Bunların en önemlileri muhtaç, kimsesiz ve engelli olması geliyor. Şartları taşıyan kişiler ikamet ettikleri yerdeki Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakfı'na (SYD) başvuruda bulunabilirler.

Engelli Maaşı Şartları

Devlet desteklerinden biri de engelli maaşı. Destek seviyeleri, engelli kişilerin yüzde 40-69'u ve engelli kişilerin yüzde 70 ve üzerini temel almaktadır. 18 yaş ve üzeri engelliler ve yasal vasileri veya temsilcileri bu yardımdan yararlanabilir. Şartlar şunları içerir:

Nafaka almamanız, gelirinizin bulunmaması ve bir sosyal sigorta kurumuna kayıtlı olmamanız gerekir. Ayrıca, kişi başına düşen ortalama aylık hane geliri, asgari net aylık ücretin en az üçte biri olmalıdır.

Engelli Aylığı Ne Kadar?

2023 dönemi için;
%40-%69 arası engelli aylığı 1.594,70 TL,
%70 ve üzeri engelli aylığı  2.392,05 TL

Engelli Aylığı Hesaplara Ne Zaman Yatıyor?

Doğum tarihinin son rakamı 0 – 5 olan kişilere her ayın 5. günü
Doğum tarihinin son rakamı 1 – 6 olan kişilere her ayın 6. günü
Doğum tarihinin son rakamı 2 – 7 olan kişilere her ayın 7. günü
Doğum tarihinin son rakamı 3 – 8 olan kişilere her ayın 8. günü
Doğum tarihinin son rakamı 4 – 9 olan kişilere her ayın 9. günü yatıyor. 

Çocuklu ailelere nefes kesen son dakika müjdesi! Kimliği ile başvuran 3.295 TL alacak!
Amazon Prime Gaming 650 TL'lik oyunları bedava veriyor! 29 Ocak 2023 fiyat listesi...
Müjde...Müjde...Müjde...Bu formu dolduran 2 bin TL'yi kapıyor!