Kent Haberleri

Aile Bakanlığı Mart 2023 müjdelerini peş peşe verdi! Anne babalar e-devlet'ten hemen başvurup 3 bin 90 TL'yi kapın!

Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen sosyal yardım ödemeleri hız kesmeden devam edecek. Peki çocuklu aileler için yapılacak ödemeler ne kadar? Başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar... Çocuklu bir aile ne kadar alır? Şartlar nelerdir? Tüm detaylar haberde bulunabilir

Devlet sosyal yardımları kapsamında çocuklu ailelere yönelik yardımlar devam edecek. Çocuklu bir aile ne kadar alır? Şartlar nelerdir? Tüm detaylar haberde bulunabilir...

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI ÇOCUK DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocuklu ailelere yönelik verdiği sosyal desteklerle vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Bu destekler arasında çocuk desteği de bulunuyor. Destek tutarları, ailenin çocuk sayısına göre değişiyor. Buna göre, 1-2 çocuklu ailelere 350 TL, 3 çocuklu ailelere 450 TL, 4 çocuklu ailelere 550 TL, 5 ve daha fazla çocuklu ailelere ise 650 TL ödeme yapılacak.

Aile ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen sosyal yardım ödemeleri hız kesmeden devam edecek. Peki çocuklu aileler için yapılacak ödemeler ne kadar? Başvuru şartları neler? İşte ayrıntılar...

Çocuk desteğinden faydalanmak isteyen vatandaşlar, e-Devlet sistemi üzerinden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla başvuru yapabilecekler. Ödeme almaya hak kazanan vatandaşlar, 12 ay boyunca düzenli olarak ödemelerini alabilecekler.

Başvuruların e-Devlet sistemi üzerinden yapılacak olan vatandaşlar, kimlik numarası ve şifreleriyle sisteme giriş yapacaklar. Ardından, 'Sosyal Yardım Başvuru' kelimesini aratarak başvuru formunu eksiksiz ve doğru şekilde dolduracaklar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamalara göre, aile destek programları kapsamında verilen ödemeler, Kasım ayından itibaren vatandaşların hesaplarına aktarılmaya başladı.

Çocuk desteği yanı sıra, aile destek programı kapsamında şartlı eğitim ödemeleri, yabancılara şartlı eğitim ödemeleri, eğitim materyal ödemeleri, öğrenci barınma taşınma ve yemek ödemeleri, üniversite öğrencileri için ödemeler, muhtelif eğitim ödemeleri ve ana okulu ödemesi destekleri de veriliyor.

SED ÖDEMELERİ DEVAM EDİYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan destekler arasında, birçok insanın yararlandığı SED adı verilen bir ödeme de yer almaktadır. SED ödemesi kapsamında, anaokuluna giden çocuklar için 2 bin 59 TL, ilkokula giden çocuklar için 3 bin 90 TL, ortaokula giden çocuklar için 3 bin 295 TL, ortaokul çağındaki ancak okula gitmeyen çocuklar için 2 bin 59 TL, üniversiteye giden çocuklar için 3 bin 708 TL ve kurumdan ayrılan çocuklar için 1.648 TL ödeme yapılmaktadır.

SED başvurusu yapmak için, belirlenen şartların karşılanması gerekmektedir. Bu şartlar şunlardır: bakım tedbiri kararı olan çocukların ailesinin yanına dönebilmesi, ekonomik sebeplerle destek alamayan çocukların muhtaç duruma düşmesi durumunda destek verilmesi, bakım tedbiri kararı olan ve ailesi tarafından bakılabilen çocuklar için destek, bakım tedbiri olan ancak yaş sebebiyle kurumdan ayrılan ve destek almayan çocuklar için muhtaç duruma düşmeleri halinde destek, felaket, afet, hastalık veya kaza sonucu belli bir süre kendini ve ailesini geçindiremeyen veya hayati tehlike oluşturan bir ameliyatı olan veya vefat eden kişilerin çocukları için SED ödemeleri verilmektedir.

Başvuru yapan vatandaşların başvuruları, Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmetleri Hakkında Yönetmelik çerçevesinde değerlendirilmekte ve hak sahibi kişiler, ödemelerini düzenli olarak almaktadır. SED ödemesi, ailelerin çocuklarının eğitimleri için önemli bir kaynak olup, eğitim masraflarının karşılanmasında büyük bir yardımcı olmaktadır.

Buralarda oturanlar dikkat! 7'nin üzerinde deprem riski! Zaman dolmadan acilen bakmanız gerek! İlçe ilçe açıklandı!
Ziraat Bankası'ndan şok karar! Az önce açıklandı! Hemen bakın! 31 Mart 2023'e kadar vakit var! Sakın kaçırmayın!
Gram altında inanılmaz bir fırtına kopacak gören şaştı kaldı! Hemen bakın sakın kaçırmayın!