Kent Haberleri

Aile Bakanlığı müjdelerinden sonra devletten büyük bir müjde daha

Devlet, enflasyonla boğuşan vatandaşlara elinden gelen yardımı yapmaya devam ediyor. Son olarak açıklanan hibe desteğiyle ilgili tüm detaylar basına yansıdı... Hükümet de vatandaşların ekonomik hayattan geri kalmaması adına peş peşe paketlerini açıklamaya devam ediyor

Dünyada artan enflasyondan nasibini alan Türkiye'de vatandaşlar alım gücünün düştüğünden şikayet ediyor. Hükümet de vatandaşların ekonomik hayattan geri kalmaması adına peş peşe paketlerini açıklamaya devam ediyor. Aile Bakanlığı ödemelerinden sonra bu kez de vatandaşlara yönelik hibe desteğinin ayrıntıları açıklandı. İşte detaylar... 

Ekonomik anlamda sıkıntılı bir süreçten geçen ülkemizde, vatandaşlar da zor günler geçiriyor. Bir yandan pahalılık, diğer yandan işsizlik derken vatandaşlar büyük zorluklarla mücadele etmek durumunda kalabiliyor. Ancak devlet, çeşitli projeler geliştirerek bu sıkıntılara çözüm arayışına devam ediyor. Belli şartları taşıyan vatandaşların, kendi işlerini kurabilmeleri için 180 bin TL’lik hibe desteği vermeyi planlayan devlet, gençleri de iş sahibi yapabilmeyi ve işsizlik oranını düşürebilmeyi hedefliyor.

GERİ ÖDEME ALINMAYACAK

Devlet tarafından verilmesi planlanan 180 bin TL destek, iş kurmak isteyenlere, hali hazırda işini kurmuş ama işini büyütmek isteyenlere, iş için ekipman almak isteyenlere ve iş yerini onarmak isteyen kişilere verilecek. Bu doğrultuda gereken şartları taşıyan vatandaşlar bu hibe desteğinden faydalanabilecekler. Başvurusu onaylananlar, 10 Haziran’a kadar ödemelerini Halkbank’tan alabilecekler.

Başvuruda bulunan kişiler, başvuruları onaylandıktan sonra bu parayı iş ve iş yerleri için kullanabilecekler. Devlet, 180 bin TL hibenin yanı sıra, çeşitli miktarlarda kredi imkanı da sunacak. Bu krediler, diğer banka kredilerinden farklı olarak, vatandaşlar için daha avantajlı olacak.

Hibe desteğinden faydalanabilmek için kişinin kendi işini kurması gerekiyor. Öte yandan bu hibe, iş yeri ciddi oranda hasar almış, yıkılmış ya da hakkında yıkım kararı alınmış iş yeri sahipleri için verilecek. Şartları sağlayan vatandaşlar, anında 180 bin TL’lik hibe desteğinden faydalanabilecekler.

Devletin girişimciler için sağladığı başka avantajlar da bulunuyor. Geleneksel düzeydeki girişimciler için 130 bin TL verilirken, daha ileri düzey girişimciler için ise 750 bin TL’ye kadar destek verilecek.

Geleneksel düzeydeki girişimcilere verilen destekte, 100 bin TL istihdam için ödenecek.  Diğer yandan 20 bin TL kuruluş giderleri için, 10 bin TL ise sertifika ücretleri için veriliyor. İleri düzey girişimcilere ödenecek olan miktarın 600 bin TL’si ekipman, makine, yazılım gibi şeyler için verilirken, 100 bin TL istihdama, 20 bin danışmanlığa ayrılmış durumda olacak. Ayrıca yine kuruluş masrafları için 20 bin TL ve sertifika masrafları için de 10 bin TL veriliyor.