Kent Haberleri

Aile Bakanlığı müjdeyi verdi! Eşi vefat edenlere para desteği verilecek! Şartları karşılayan hemen alacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşi vefat eden kadınlara maddi destek veriyor. Peki bu destekten kimler yararlanıyor? Eşi vefat etmiş kadına kaç TL ödeme yapılıyor? İşte detaylar...Bu destekten yararlanabilmek için son resmi nikâhlı eşinizin vefat etmiş olması gerekiyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı eşi vefat etmiş kadınlara maddi destek veriyor. Bu destekten yararlanabilmek için son resmi nikâhlı eşinizin vefat etmiş olması gerekiyor.

Desteği almak isteyen vatandaşlar başvuruların nereye yapılacağını sorgularken ödemenin miktarı da merak ediliyor. 

Aile Ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerinin hesaplarına aylık 1.000 lira olmak üzere iki ayda bir 2.000 lira tutarında yardım yatırılıyor. İşte destek programına ilişkin merak edilen tüm detaylar...

EŞİ VEFAT EDENLER MAAŞ İÇİN NEREYE BAŞVURU YAPACAK?

Destekten faydalanmak isteyen kadınlar ikamet edilen il-ilçede bulunan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına başvurularını gerçekleştirebiliyor. Başvuru sonuclarına ilişkin bilgiyi ise SYD Vakfından yahut 144 Alo Sosyal Yardım hattı aranarak öğrenilebiliyor.

EŞİ VEFAT EDENLERE YAPILAN MADDİ DESTEK NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından hak sahiplerinin hesaplarına aylık 1.000 lira olmak üzere iki ayda bir 2.000 lira tutarında destek yapılıyor.

DİNİ NİKAHLİ EŞLER YARDIMDAN FAYDALANABİLİR Mİ?

Söz konusu destekten dini nikahlı eşler faydalanamıyor. Bu parayı almak için kişinin son resmi nikâhlı eşinin vefat etmiş olması gerekiyor.

MAADİ DURUMDA İYİLEŞME OLMASI DESTEĞİ ALMAYA ENGEL Mİ?

Muhtaçlık durumunun ortadan kalkması bu desteği almaya engel oluyor. Sosyal güvenlik kuruluşlarına tabii olan vatandaşlar bu yardımı alamıyorlar.

Öte yandan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı sosyal desteklerden yaralanan ailelerdeki çocuklara dair ilave destek sağlayacaklarını açıkladı. Bu kapsamda, ailelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira arasında ödeme yapılacak.

Ödemeler ise şu şekilde yapılacak:

1-2 çocuklu hanelere 350 lira,
3 çocuklu hanelere 450 lira
4 çocuklu hanelere 550 lira
5 ve daha fazla çocuklu hanelere ise 650 lira.

Bu başvurular e-Devlet yahut Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına (SYDV) gerçekleştirilecek.

Aile Destek Programı'nda bir sene boyunca düzenli olarak ödemeleri hesaplara yatıracak.

Doların 90 gün sonra ne kadar olacağı belli oldu! Dolar borcu olanlar elinizi çabuk tutun! Dolar tam bu kadar olacak

İBB Beşiktaş'taki 2 bin 882 metrekarelik arsayı satıyor! Arsaya biçilen değer tam 518 milyon 760 bin TL!